Invazia militară a Rusiei din Ucraina a intrat în cea de-a doua lună, cu lupte care fac ravagii, iar aliații occidentali au lansat un nou set de sancțiuni împotriva Moscovei, promițând totodată mai mult sprijin militar și ajutoare umanitare pentru Kiev.
Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit NATO și Uniunii Europene pentru că au colaborat pentru a sprijini Ucraina și a impune sancțiuni Rusiei, dar și-a exprimat regretul că aceste măsuri nu au fost luate mai devreme, spunând că a existat o șansă ca Rusia să se fi răzgândit înainte de a invada Ucraina.
Liderii celor 30 de țări NATO, ai Grupului celor Șapte (G7) și ai celor 27 de țări ale Uniunii Europene au anunțat sancțiunile și ajutorul suplimentar în timpul reuniunilor consecutive fără precedent de la Bruxelles, pe 24 martie.
Președintele american Joe Biden, care a anunțat un pachet de ajutoare de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, urma să se întâlnească cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe 25 martie, înainte de a pleca la Varșovia pentru discuții cu liderii polonezi pe teme legate de energie și refugiați. De asemenea, Biden se va deplasa la Rzeszow, un oraș aflat în apropierea graniței dintre Polonia și Ucraina - ceea ce îl aduce pe președintele american la mai puțin de 80 de kilometri de Ucraina.
Totodată, Ucraina a anunțat că speră să deschidă un coridor sigur pentru a evacua civilii din Mariupol vineri, pe 25 martie, cu vehicule private, a declarat vicepremierul Irina Vereșciuk.
Pe linia frontului, forțele ucrainene au afirmat că au forțat trupele ruse să se retragă din unele zone din jurul Kievului și au spus că au reușit să atace o navă de transport rusească ancorată într-un port de la Marea Azov, în apropiere de Mariupol.