În Bulgaria s-ar putea introduce obligativitatea certificatului Covid pentru personalul medical

Sofia: măștile sanitare obligatorii în locuri publice, Bulgaria, 14 octombrie 2021.

Pe fundalul creșterii masive a numărului de noi contaminări cu coronavirus, ministrul bulgar al sănătăţii, dr. Stoicio Kaţarov, a declarat că se discută posibilitatea ca personalul medical din spitale să profeseze doar dacă deţine un certificat COVID. Kaţarov s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor spitalelor universitare şi municipale, transmite publicația bulgară BNR.

Problema certificatelor obligatorii a fost discutată şi în cadrul Consiliului de experţi în epidemiologie al Ministerului Sănătăţii de la Sofia, întrunit în scopul deciderii unor măsuri mai aspre împotriva COVID-19, relatează G4media.

Noile restricții epidemice urmează să fie anunțate în scurt timp.

Eroare de server

Ups, cum vedeți, nu aceasta este ce am dorit să vă arătăm!

Acest URL a fost trimis spre vedere imediată echipei noastre web. Scuzele noastre.

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

Bulgaria are cea mai scăzută rată de vaccinare din UE, cu numai 24% din populația adultă vaccinată cu schema completă, în timp ce în media în țările UE este de 74% vaccinați cu schema completă, potrivit datelor ECDC (Centrul European pentru Prevenirea Bolilor).

Marți, 19 octombrie, în Bulgaria s-a atins un nou număr record de noi infectări cu coronavirus, cu aproape 5 de cazuri( 4.957). Apegeul, în Bulgaria, fusese atins în aprilie, cu peste 7 mii de cazuri noi în 24 de ore.

### Vezi și... ### România: președintele Iohannis cere restricții sanitare

În Bulgaria, ca și în România, criza sanitară este dublată de o lungă criză politică: după trei încercări eșuate de a alege un parlament funcțional, care să de a o majoritate capabilă să guverneze, bulgarii se pregătesc din nou să meargă la urne în noiembrie, când noi alegeri generale vor avea loc concomitent cu cele prezidențiale. A trei rundă de alegeri generale va avea loc pe 14 noiembrie.