În ciuda declarațiilor recente, Rusia afirmă că este hotărâtă să evite războiul nuclear

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova

Rusia afirmă că rămâne „pe deplin angajată” în evitarea unui conflict nuclear, pe fondul îngrijorărilor la nivel mondial că declarațiile recente ale Kremlinului indică faptul că armele atomice reprezintă o opțiune în cazul în care războiul cu Ucraina se va intensifica.

### Vezi și... ### Onoarea generalului Gherasimov și de ce Putin ar comite o greșeală fatală recurgând la arma nucleară

„Federația Rusă, în deplină măsură, se ține de principiul de a nu permite desfășurarea unui război nuclear.... Am spus și am confirmat acest lucru de multe ori. Nu vor exista învingători într-un astfel de război și nu trebuie să fie declanșat niciodată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing de presă la 6 octombrie.

Președintele Vladimir Putin și alți oficiali ruși de rang înalt au declarat în ultimele zile că nu „blufează” cu declarațiile lor potrivit cărora Moscova „are dreptul de a folosi toate mijloacele sale militare pentru a-și apăra teritoriile”, inclusiv „regiunile nou alipite”. Mulți observatori și politicieni din Occident au înțeles că acest lucru înseamnă că Rusia nu exclude utilizarea armelor nucleare.

Conform doctrinei militare ruse, Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare în cazul în care existența țării este în pericol.

### Vezi și... ### Amenințarea nucleară a lui Putin urmărește să determine Occidentul să nu mai înarmeze Ucraina