În Iran continuă protestele împotriva deficitului de apă și a deteriorării condițiilor economice

Imagini de la protestele din Iran

Protestele împotriva deficitului de apă și a deteriorării condițiilor economice din Iran au continuat să se extindă, la o zi după ce manifestanții de la Teheran au ieșit în stradă, exprimându-și nemulțumirile față de conducerea islamică a țării. Protestatarii din orașul Karaj, capitala provinciei Alborz, au scandat seara trecută „Moarte dictatorului”, același slogan care s-a auzit și în capitală, precum și „Nu vă fie teamă, suntem cu toții împreună” și „De la Karaj la Khuzestan, unitate, unitate”.

Răspândirea protestelor vine în timp ce Iranul se confruntă cu un alt val de pandemie de coronavirus, iar economia continuă să sufere sub sancțiunile impuse de Statele Unite și consecințele secetei au fost, de asemenea, exacerbate de politicile deficitare ale autorităților de gestionare a apei.

Demonstrațiile au început pe 15 iulie în zeci de orașe din provincia Khuzestan, o provincie bogată în petrol și care are o populație arabă mare, pe fondul celei mai grave secete din Iran din cel puțin ultimii 50 de ani. Au fost întreruperi masive ale electricității în mai multe părți ale Iranului.

Serviciul Farsi al postului nostru a postat videoclipuri astăzi de pe rețelele de socializare din Karaj în care se vede un număr mare de protestatari scandând lozinci împotriva forțelor paramilitare Basij și împotriva liderilor religioși.