În Republica Moldova, suspiciuni de corupție la cel mai înalt nivel

Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii

Vicepreședintele parlamentului, Alexandru Slusari, susține că deține mai multe informații precum că, la indicațiile președintelui R. Moldova, Igor Dodon, ministrul economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, ar fi dispus organizarea licitațiilor pentru achiziții publice pentru lucrări de reabilitare și modernizare a drumurilor cu grave încălcări ale normelor juridice și fără ca să fie identificate surse de acoperire financiară a proiectelor, informează Ziarul de Gardă.

Slusari susține că Ministerul economiei și infrastructurii ar fi inițiat mai multe proiecte fără să fie organizate licitații într-un regim transparent și cu invitarea companiilor mari din Uniunea Europeană și alte țări.

Potrivit sursei citate, vicepreședintele parlamentului, Alexandru Slusari, i-a expediat ministrului Anatol Usatîi o solicitare prin care îi cere „prezentarea informațiilor în regim de urgență pe marginea lansării acestor proiecte cu inițierea procedurii de achiziții publice de lucrări, care pot fi calificate (I) fără supraveghere tehnică, precum și cu (II) încălcarea prevederilor legislației în vigoare, și anume a Legii Nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice”.