În România, PSD a decis să boicoteze votul de învestitură al cabinetului Orban

Președintele PSD Marcel Ciolacu

În România, Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat a votat, miercuri, să boicoteze învestirea Guvernului Orban 2 prin neprezentarea lunea viitoare, în sala plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, au declarat surse din partid, pentru agenția MEDIAFAX.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, potrivit surselor citate. Social-democrații motivează că trebuie așteptată decizia CCR privind conflictul Președinție-Parlament cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, pentru a doua oară de către președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a declarat, marți, că nu poate garanta sută la sută că va fi cvorum în plenul reunit de luni pentru votul de învestire a Guvernului, pentru că e posibil să fie „pesediști care vor chiuli de la serviciu”.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie. Tot luni, Curtea Constituțională are pe ordinea de zi a ședinței sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier, scrie Mediafax.