În tranșee și în bătaia focului în Ucraina de Est

Un post de observare care trebuie reparat după această iarnă lungă și grea.

Oleksandr este soldat ucrainean, s-a născut în Luhansk și a lucrat 22 de ani într-o mină. În 2015, s-a alăturat armatei pentru a lupta pentru orașul său natal. Acum, se află pe prima linie lângă localitatea Horlivka, la aproximativ 100 de kilometri de Luhansk, regiunea controlată de separatiști. A jurat să lupte până când orașul va reveni sub controlul guvernului ucrainean.

Vladyslav este soldat ucrainean. El îi raportează comandantului său că forțele separatiste îi  bombardează pozițiile. Trupele ucrainene au ordin să raporteze bombardamentele către Organizația pentru Securitate și Cooperare din Europa, care monitorizează situația în regiune.

Din tranșee, Vladyslav ține sub opbservație liniile inamice.

O pădurice recent bombardată de artileria separatiștilor.

Geniștii ucraineni se ocupă de minele de teren și de proiectilele neexplodate care au căzut în apropiere de pozițiile lor. 

Un proiectil explodează în apropiere de militarii ucraineni însă nimeni nu este rănit.

Soldații ucraieni se odihnesc într-un adăpost, la doar câteva sute de metri de teritoriul controlat de separatiști.

Unchiul Misha, un soldat ucrainean, se odihnește înainte de a-și relua garda Nu e neobișnuit ca militarii de pe linia frontului să aibă alături pisicile și câinii ca animale de companie.

Un corespondent al serviciului ucrainean al RFE / RL, Maryan Kushnir, a fost la fața locului și a scris despre recentele confruntări care au avut loc lângă Horlivka, în estul Ucrainei, între soldații armatei ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia.