În Turcia, poliția a arestat zeci de protestatari anti-inflație

Zeci de manifestanți au fost reținuți de poliție la Istanbul, în Turcia, în timpul unui protest de 1 Mai împotriva creșterii inflației.

Televiziunile din Turcia au transmis reportaje despre ciocnirile dintre poliție și manifestanții din piața Taksim. Cei reținuți de forțele de ordine erau încătușați și duși în dube.

Agenția de știri Demiroren a transmis, de asemenea, că au mai fost reținute 30 de persoane în districtul Besiktas din Istanbul și 22 în districtul Sisli.

Biroul guvernatorului din Istanbul a declarat că, în total, au fost reținute 164 de persoane în timpul „unor demonstrații ilegale”. Agravată de războiul Rusiei din Ucraina și de creșterea prețurilor globale ale materiilor prime, rata anuală a inflației din Turcia a fost raportată la 68% în aprilie, potrivit Reuters, în creștere de la 61% în martie.

Președintele Confederației sindicatelor turcești, Ergun Atalay, le-a spus protestatarilor veniți din piața Taksim că salariile minime ar trebui să fie ajustate lunar pentru a fi corelate cu creșterea prețurilor.