Începe vaccinarea anti Covid-19 cu Sputnik V

În R. Moldova începe vaccinarea cu Sputnik V, a informat Ministerul Săntății, care a precizat să s-au distribuit 39.900 de doze, centrelor de vaccinare.

Vaccinurile au fost donate de Rusia și în total era vorba de 142 de mii de doze din care o primă tranșă, de 71 de mii de doze de vaccin anti Covid-19 sosise la Chișinău pe 24 aprilie.

Vaccinul rusesc de administrează în două injecții, la distanță de 21 de zile.

Potrivit unei dispoziții, semnate de secretarul de stat, Denis Cernelea, conducătorii instituțiilor medico-sanitare urmează să asigure administrarea dozelor de vaccin prioritar persoanelor din etapa întâi, ulterior celor din etapa a doua, conform Planului național de imunizare anti-COVID-19, relatează Radio Chișinău.

### Vezi și... ### EMA analizează cererea privind folosirea vaccinului Pfizer pentru adolescenți

Până acum, R. Moldova a mai primit aproape 300 de mii de doze de vaccinuri dezvoltate în Occident și donate de România și Platforma COVAX a Organizației Mondiale a Sănătății. Au fost administrând peste 100 de mii de doze, potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Autoritățile moldovene au cumpărat și 250 de mii de doze de vaccin chinezesc, dar nu au început deocamdată să le administreze populației.

### Vezi și... ### UE începe să discute relaxarea condițiilor de călătorie pentru persoanele vaccinate anti Covid-19