Din 14 mai CEC va primi actele de înregistrare a candidaților la anticipate

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că va începe să primească documentele necesare pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând de vineri, 14 mai. Perioada de depunere a dosarelor se va încheia pe 11 iunie.

Începând de miercuri, 12 mai, CEC primește actele de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților independenți.

În ajun, CEC a făcut publică lista partidelor și altor organizații social-politice care au dreptul să participe la alegerile parlamentare anticipate. Pe listă se regăsesc 53 de formațiuni politice.

În ședința sa de miercuri, 12 mai, CEC a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în conturile grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților independenți, în mărime de 108.950 de lei.

Plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul fondului electoral al unui concurent electoral este de 20.707.000 de lei.

Cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali a fost stabilit la 50.000 de lei pentru partide politice, organizații social-politice și blocuri electorale, și de 10.000 de lei pentru fiecare candidat independent.