Încetarea focului încălcată frecvent în Nagorno-Karabah

Locuință din Stepanakert, capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabah, după ultimele bombardamente.

La 36 de ore de la încheierea acordului de încetare a luptelor, în regiunea separatistă Nagorno-Karabach din Azerbaidjan au continuat bombardamentele. Armenia și Azerbaidjanul s-au acuzat reciproc de încălcarea înțelegerii. Capitala regiunii, Stepanakert, a fost din nou ținta atacurilor azere. Pe de altă parte, Baku a acuzat forțele armene că au bombardat localități azere în lungul așa-numite linii de demarcație.

### Vezi și... ### Rusia spune că a negociat un armistițiu între Armenia și Azerbaidjan

Mediat de Rusia, acordul de încetare a focului a intrat în vigoare sâmbătă, în cursul zilei, și prevede un schimb de prizonieri. Totodată, Armenia și Azerbaidjanului își vor putea recupera victimele din zona de conflict, a anunțat la Moscova mini

Cele două părți au acceptat și reluarea negocierilor de pace, mediate de grupul de la Minsk al OSCE, din care fac partea Rusia, Statele Unite și Franța. Confruntările între Armenia și Azerbaidjan au reizbucnit acum două săptămâni, pe 27 septembrie, iar de atunci au murit peste 400 de persoane, de ambele părți.

Uniunea Europeană a dat publicității o declarație în care își exprimă „profunda îngrijorare” față de continuarea ciocnirilor militare care au ca țintă și civili, cere respectarea acordului de încetare a focului și reluarea negocierilor.