Încă patru oficiali numiți de ruși în regiunile ucrainene ocupate au decedat

Persoane înarmate pro-ruse păzesc intrarea în biroul procurorului din Lugansk, 30 aprilie 2014

Așa numitul procuror general al autoproclamatei Republici Populare Lugansk (RPL), Serghei Gorenko, și adjunctul său, Ekaterina Steglenko, au decedat vineri, 16 septembrie, în urma unei explozii.

Un video publicat de presa ucraineană și rusă, dar și de canalele de telegram, arată că explozia a avut loc la etajul trei al clădirii procuraturii RPL. Cei doi s-ar fi aflat în biroul procurorului general în momentul în care s-a produs deflagrația.

Reprezentanții administrației ruse din regiune au spus că există mai multe victime, fără să se cunoască exact numărul lor.

Lugansk este o regiune din estul Ucrainei, controlată de separatiștii susținuți de Rusia încă din 2014.

### Vezi și... ### Rectorul Universității din Herson a supraviețuit unei tentative de asasinat (surse de presă)

Tot vineri, 16 septembrie, s-a aflat despre asasinarea soților Oleg și Ludmila Boiko, care făceau parte din administrația (numită de Moscova) a orașului Berdiansk din regiunea Zaporojie, ocupată de trupele ruse.

Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru explozia din Lugansk și asasinatul de la Berdiansk.

### Vezi și... ### Un oficial numit de Rusia în Ucraina a fost ucis într-un atentat cu mașină-capcană

Anterior, au fost mai multe cazuri în care s-a anunțat uciderea oficialilor numiți de Moscova în regiunile ucrainene ocupate de Rusia. Informațiile n-au putut fi întodeauna verificate în mod independent.

Pe 12 septembrie, de exemplu, s-a aflat că uciderea a doi oficiali impuși de Rusia în Hersonul ocupat a fost înscenată de Rusia, prin Serviciul Federal de Securitate (FSB), pentru a zădărnici ceea ce ei numesc atacuri planificate.

### Vezi și... ### Încă un atac împotriva unui oficial impus de Rusia în zona ocupată a Ucrainei