Încă un atac împotriva unui oficial impus de Rusia în zona ocupată a Ucrainei

Mașina comandantului militar numit de Rusia la Berdiansk după explozie

Un alt oficial numit de Moscova pe teritoriul Ucrainei ocupat de Rusia a fost atacat și se află acum în stare gravă la spital.

Administrația impusă de Rusia în orașul Berdiansk din regiunea Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, a declarat pe 6 septembrie că comandantul orașului, Artem Bardin, a fost grav rănit și transportat de urgență la spital după ce mașina sa a explodat în apropierea clădirii administrației.

Mai mulți oficiali numiți de Moscova în zone din Ucraina în timpul invaziei Kremlinului în această țară au murit în ultimele săptămâni după ce au fost atacați. Săptămâna trecută, oficialii numiți de Rusia în regiunea ucraineană Herson, ale cărei părți se află sub controlul forțelor militare ruse din martie, au declarat că fostul deputat ucrainean Oleksi KovalIov, care s-a alăturat guvernului impus de Rusia, a fost găsit mort. Conform rapoartelor oficiale, soția lui Kovaliov a fost și ea înjunghiată și a murit mai târziu la spital.

Cu câteva zile înainte, autoritățile impuse de Rusia în regiunea Zaporojie au declarat că primarul numit de Moscova al orașului Mihailivka, Ivan Sușko, a fost ucis de o mașină capcană.