Șase luni de la declararea pandemiei de Covid-19: peste 28 de milioane de contaminări

Belgia: pandemia de coronavirus, Bruxelles declarat zonă roșie, 11 septembrie 2020

Se împlinesc 6 luni de când Organizația Modială a Sănătății a declarat epidemia de coronavirus o pandemie globală.

În martie, Italia și Iranul erau epicentrele pandemiei, China (țara unde se constataseră primele cazuri) și Coreea de Sud trecuseră deja de punctul culminant. Lua câteva ore după anunțul OMS, Italia a impus cele mai drastice măsuri sanitare cunoscute la acea oră, înghețând aproape total viața socială și economică a țării.

Până astăzi în lume s-au înregistrat 28 de milioane de cazuri de infectare și peste 900 de mii de decese legate de Covid-19.

În Europa, la ora actuală, Spania și Franța par să fie cele mai afectate de o reizbucnire a pandemiei, cu peste 9.800 de noi contaminări în Franța în ultimele 24 de ore.

În Ucraina au fost confirmate, vineri, 3.144 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr de noi îmbolnăviri de la debutul epidemiei în această țară.

La nivel global, Statele Unite rămân țara cea mai afectată cu peste 6 milioane 400 de cazuri confirmate de contaminare, urmate de India, Brazilia și Rusia. Și numărul deceselor este cel mai mare în America cu peste 190 de mii, urmează Brazilia, India și Mexic.