Leușeni-Albița: punctul de trecere unde funcționează prima echipă moldo-română de vameși

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, alături de premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, la întâlnirea cu autoritățile responsabile pentru optimizarea traficului la frontiera cu Ucraina și Moldova

Premierul Natalia Gavrilița și omologul său român, Nicolae Ciuca, au convenit asupra unui plan comun pentru deblocarea camioanelor de la frontiera moldo-română.

Premierul moldovean a participat vineri, 10 iunie, la București, la o reuniune interministerială pe tema optimizării traficului de mărfuri, la frontiera Republicii Moldova cu România și Ucraina.

Planul de contingență pentru fluidizarea traficului și deblocarea situației în vămi prevede, între altele, înființarea unui grup comun, care va coordona acțiunile autorităților din cele două țări.

Primul punct vamal unde controlul și vămuirea se va face în echipe mixte moldo-române va fi cel de la Leușeni-Albița, precizează un comunicat de presă al guvernului de la Chișinău.

Your browser doesn’t support HTML5

Coloane de camioane la frontieră

Controlul vamal va fi realizat pe partea română, iar fluxurile de mărfuri vor fi organizate în funcție de încărcătură. Urmează a fi suplinite dotările și numărul de lucrători vamali, iar programul de lucru între echipele de control din Republica Moldova și România va fi sincronizat.