Ștefan Gligor își anunță intenția de a fonda un nou partid politic, „Partidul Schimbării”

Ștefan Gligor

Ștefan Gligor, expert în politici publice, a anunțat lansarea grupului de inițiativă pentru crearea unui nou partid politic – „Partidul Schimbării”, informează agenția IPN.

„Am sperat că în Republica Moldova se va produce o schimbare a elitelor politice, a integrității. Am sperat foarte mult că vor începe să funcționeze instituțiile. Însă astăzi noi am ajuns la concluzia că, fără o implicare a societății civile în lupta politică, acest lucru nu va fi posibil. Fiecare cetățean își dorește să vadă o mare schimbare în viața noastră publică, calitatea vieții, calitatea actului justiției, calitatea guvernării, și tot acest lucru poate fi dus la un singur cuvânt – schimbare”, a spus Gligor în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, în următoarele săptămâni vor fi adunate câteva mii de cereri, urmând ca în scurtă vreme să aibă loc congresul partidului.

S-au alăturat grupului de inițiativă pentru crearea „Partidului Schimbării” Sergiu Buzu, formator în domeniul electoral, Ion Potlog, economist, Sergiu Postică, antreprenor, Tudor Șoitu, economist, ex-vicepreședinte al Curții de Conturi, Sergiu Dărănuță, antreprenor, Sergiu Tofilat, consilier prezidențial în domeniul energetic. Tofilat a spus la conferință că a anunțat-o deja pe Maia Sandu că se va implica în politică, scrie IPN.