Linkuri accesibilitate

În Bahmut, luptele se poartă pe stradă


Un soldat ucrainean cercetează pozițiile inamice din tranșee, estul Ucrainei. (fotografie de arhivă)
Un soldat ucrainean cercetează pozițiile inamice din tranșee, estul Ucrainei. (fotografie de arhivă)

Forțele ucrainene și cele rusești luptă în continuare în orașul Bahmut din estul Ucrainei, în timp ce în regiunea Herson loviturile rusești au rănit șapte civili.

Forțele ucrainene și cele rusești s-au luptat pe 6 aprilie în orașul Bakhmut din estul țării, iar în regiunea Herson proiectilele rusești au rănit șapte persoane.

Potrivit lui Oleksandr Prokudin, guvernatorul militar al regiunii Herson, trupele rusești atacă regiunea Herson cu bombe aeriene ghidate. „În prezent, se știe că șapte locuitori din regiunea Herson au fost răniți în urma unui atac inamic”, a scris Prokudin pe Telegram.

Orașul Herson a fost eliberat de forțele ucrainene în noiembrie, dar Kievul spune că forțele rusești continuă să bombardeze orașul și regiunea de peste râul Nipru.

Prokudin a adăugat că șase persoane au fost rănite ca urmare a loviturilor asupra localității Zmiivka și o persoană a fost rănită în satul Kozațki. În seara trecută, trei atacuri aviatice rusești au fost înregistrate în Berislav, două în Novoberislav și una în Kozațki.

Încă nu există informații detaliate despre victime și despre amploarea pagubelor provocate, a precizat el.

Bătălia de luni de zile pentru Bahmut, în estul regiunii Donețk, s-a transformat într-una dintre cele mai sângeroase din timpul invaziei Rusiei, servind în același timp drept simbol al sfidării Kievului.

„Se poartă lupte pe stradă, încercările inamicului de a înconjura orașul au eșuat. Comandamentul nostru controlează pe deplin situația", a declarat Andri Iermak, consilier superior al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Liderul miliției rusești private Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că luptele continuă în vestul orașului.

„Trebuie spus clar că inamicul nu pleacă nicăieri”, a declarat el pe canalul său Telegram. Chiar dacă forțele ucrainene ar începe să abandoneze orașul, el a spus că ar avea nevoie de mai mult sprijin din partea armatei regulate ruse înainte de a încerca să avanseze.

TASS a relatat că patru civili au murit în Donețkul controlat de Rusia, după ce un convoi de vehicule a fost lovit de obuze. Șase persoane au fost rănite, a adăugat agenția de știri. Alte informații din presa rusă susțin că atacul a fost efectuat cu sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) furnizate de SUA.

Agenția de știri RIA informează că trei persoane au murit în exploziile produse într-o stație de autobuz din Lisiceansk, la nord-est de Donețk. Denis Pușilin, administratorul părților controlate de Rusia din provincia Donețk, a declarat la televiziunea rusă că forțele ucrainene încearcă să se mute în orașul Avdiivka de lângă Donețk, adăugând că forțele rusești avansează prin Avdiivka "în timp ce vorbim".

Niciuna dintre informațiile de pe câmpul de luptă nu a putut fi verificată din surse independente.

XS
SM
MD
LG