Linkuri accesibilitate

Întreruperi de energie electrică „fără precedent” în Ucraina


Pompierii ucraineni încearcă să stingă incendiul declanșat la o centrală electrică după un atac aerian rus
Pompierii ucraineni încearcă să stingă incendiul declanșat la o centrală electrică după un atac aerian rus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că aproximativ 4 milioane de persoane din întreaga Ucraină au fost afectate de restricțiile de energie electrică pe care companiile energetice ucrainene au fost nevoite să le impună din cauza deteriorării infrastructurii cauzate de campania de bombardamente a Rusiei.

Zelenski a mai spus în discursul său din seara zilei de 28 octombrie că zonele afectate includ Kievul și Harkovul și regiunile din jurul celor două mari orașe. Autoritățile de la Kiev au declarat că reducerile vor trebui să fie intensificate până la niveluri „fără precedent”.

Serviciul de presă al companiei naționale de energie Ukrenerho, a afirmat într-o declarație că „întreruperile de urgență” de patru sau mai multe ore pe zi au fost reluate în regiunea Kievului. Măsurile sunt necesare pentru a stabiliza rețeaua electrică, deoarece inamicul continuă să bombardeze infrastructura energetică a Ucrainei, a declarat Oleksi Kuleba, guvernatorul regiunii capitalei.

Ucraina și aliații săi au declarat că multe dintre lovituri au fost efectuate de drone furnizate de Iran. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a cerut Iranului să înceteze să mai trimită aceste arme către Rusia în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său iranian la 28 octombrie.

XS
SM
MD
LG