Linkuri accesibilitate

Ţîfna dispecerului taxi


Despre prestatori de servicii care îţi provoacă frică şi dezgust...

Începe să mă irite de la o vreme impertinenţa unor dispeceri de taxi din Chişinău. Vasăzică, ai un contract cu o firmă de taxi, îi plăteşti în prealabil banii pentru nişte călătorii şi firma îţi dă nişte tichete cu care să călătoreşti. Şi cînd dai un telefon la firmă şi spui că ai tichete, parcă îi dai cu oţet în ochi dispecerului.

„Ce fel de tichete aveţi? De unde le-aţi luat?!”

Ţîfna dispecerului taxi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
Link direct


Vocea doamnei de la celălalt capăt al firului e profund nemulţumită şi plină de trufie. Trebuie să-i explici că sunt nişte tichete pe care chiar firma ei ţi le-a dat. Iar dialogul cu aceste doamne sau domnişoare e foarte complicat şi jenant. Ele vorbesc cu tine de parcă le eşti dator cu ceva, de parcă îţi fac o mare favoare, de parcă numai tu au nevoie de acea firmă, pe cînd firma nu are nevoie de nimeni.

După aceste discuţii mă simt umilit şi nervos. E ca şi cum cerşesc ceva deosebit şi mă tem că voi fi refuzat. Şi ca să nu fiu refuzat, încerc să mă linguşesc, să-i suflu în borş dispecerului ţîfnos.

M-am uitat, de altfel, pe net la cerinţele pe care firmele de taxi le cer la angajare unui dispecer. Mare mi-a fost mirarea să văd acolo că i se cere pretendentului la job să fie politicos. Iese că aceste doamne ţîfnoase, superioare, plictisite au fost angajate pentru amabilitatea lor!

Ţara în care trăim e plină de asemenea prestatori de servicii ţîfnoşi, care îţi provoacă frică şi dezgust. Numai tu ai nevoie de ei! Aşa iese. Ei sunt dintr-o altă dimensiune şi nu au nevoie de clienţi. O singură soluţie văd aici. Să-şi bage coatele toţi clienţii în ţîfna lor. Atunci repede li s-ar evapora aroganţa. Din păcate, clientul moldovean e mult prea indulgent.

XS
SM
MD
LG