Linkuri accesibilitate

Șeful filialei slovace a Lupilor Nopții a fost amendat cu 33.000 de euro (VIDEO)


Jozef Hambalek, imagine de arhivă
Jozef Hambalek, imagine de arhivă

Andrei Kiska: existența la Dolna Krupa a unei baze a Lupilor Nopții e un risc de securitate penru Slovacia

Șeful filialei din Slovacia a unui club rusesc de motocicliști cunoscuți pentri loialitatea lor față de Kremlin a primit o amendă considerabilă pentru depozitarea de echipament militar scos din uz, între care și un tanc, la o fostă bază militară, relatează presa din Slovacia.

Ministerul slovac al economiei l-a amendat pe Jozef Hambalek, fondatorul filialei slovace a Lupilor Nopții, cu 33.000 de euro, pentru că „nu a informat în scris asupra categoriilor, tipurilor și numărului de produse din industria militară pe care le deține, inclusiv locul lor de depozitare”, a anunțat departamentul de presă, citat de site-ul Aktuality.sk.

Amenda, pe care Hambalek trebuie s-o plătească în rate, a fost administrată după un audit de o lună la un fost complex millitar din satul Dolna Krupka, la 60 de kilometri nord-est de Bratislava, unde filiala slovacă a Lupilor Nopții și-a înființat o bază în iunie.

Lupii Nopții din Rusia își marchează teritoriul în Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:08 0:00

Baza a intrat în atenția ministerului economiei, după ce Hambalek a adus acolo echipament militar greu, inclusiv un tanc.

Membrii clubului de motocicliști Lupii Nopții le-au ajutat pe autoritățile ruse că ocupe peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

Grupul rus, poreclit Îngerii lui Putin, se află sub jurisdicția sancțiunilor impuse de Occident pentru sprijinul acordat separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Luna trecută, președintele slovac Andrei Kiska s declarat că existența la Dolna Krupa a unei baze unde operează Lupii Nopții împreună cu un grup paramilitar pro-rus prezintă un risc de securitate pentru Slovacia, care e membră în Uniunea Europeană și NATO.

Se relatează că Hambalek, despre care se spune că are legături apropiate cu fostul ministru slovac de interne Robert Kalinak, este proprietarul complexului.

XS
SM
MD
LG