Linkuri accesibilitate

Îndemnul Ministerului Sănătăţii. Ce să fac cu el?


Realitatea (vaccinării), comentată cu amănuntul de scriitorul Iulian Ciocan.

Îndemnul Ministerului Sănătăţii. Ce să fac cu el?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Pe pagina Ministerului Sănătăţii din RM citesc următorul îndemn-sfat: “Vaccinarea împotriva COVID-19 este una dintre cele mai bune soluții pentru a reduce riscul de a te îmbolnăvi sau de a face o formă severă a bolii. Vaccinarea îți poate salva viața ție și celor dragi ție. Dacă te-ai vaccinat sau urmează să o faci, atașează la poza de profil rama cu mesajul ”M-am vaccinat” sau „Mă vaccinez” pentru a încuraja cât mai multe lume să o facă, e unica șansă de a scăpa de pandemie.”

Frumos şi util îndemn, nu-i aşa? Numai că, dacă stau să mă gândesc mai bine, poza mea de profil va fi încă multă vreme neînrămată. Se vede de la o poştă că mesajul acesta nu e pentru mine, cel puţin în lunile care vor urma. Înainte să-mi dea aceste sfaturi, ar putea Ministerul Sănătăţii să-mi spună când anume voi fi vaccinat, eu, un om de 53 de ani? Să am şi eu nişte aşteptări. Când anume îmi vine rândul? Şi e mulţumit Ministerul de ritmul în care înaintează aici vaccinarea? Zice lumea că în aşa fel ea va dura vreo 7 ani. Păi, cum nu am cetăţenie română, aş putea lesne să mor înainte să-mi fac o poză de profil înrămată.

Înainte să ne dea asemenea sfaturi, Ministerul Sănătăţii şi-ar găsi mai bine un ministru şi ar aduce suficiente vaccinuri în ţară. Şi ar mai trebui să facă urgent un lucru Ministerul, după părerea mea. Să ne spună cine sunt şmecheraşii care şi-au făcut vaccin peste rând? Aceşti şmecheri nu ar trebui să fie pedepsiţi? Ministerul Sănătăţii e preocupat de acest lucru sau îl interesează mai mult pozele noastre de profil?

XS
SM
MD
LG