Linkuri accesibilitate

Presa de miercuri


ce-i de făcut ?

Tot ce avem la aceasta ora sunt doua ziare – Moldova Suverana si editia moldoveneasca a saptamanalului Argumenti I Fakti.

Daca exista viata dincolo de … alegeri, e intrebarea pe care o formuleaza cel din urma, refuzand, in cautarea unui raspuns, sa-i arate cu degetul pe cei care ar putea fi de vina pentru evenimentele de dupa alegeri si incercand doar sa afle “ce-i de facut?”. Concluzia, spun gazetarii de la Argumenti I Fakti, pe cat e de simpla, pe atat e de putin evidenta pentru unii dintre politicienii, si anume: alegerile vin si trec, politicienii nu sunt dusmani, ci numai concurenti, iar dupa alegeri trebuie sa stii sa te intelegeri – e un final logic al procesului electoral, pentru a putea face ceva bun de dragul tarii, scrie Argumenti i Fakti.

Moldova Suverana continua, insa, sa acuze – Opozitia, pentru ca ar refuza dialogul cu PCRM. Redactorul-sef al ziarului, Ion Berlinski, la randu-i, semneaza un adevarat manifest “anti”. Antitineret si antiuniversitar. Doar doua citate, drept exemplu: “Tineretul nostru obosit prin baruri si sigur ca trebuie sa traiasca bine fara sa merite sau sa munceasca e in stare sa devasteze cladirile statului, dar n-am auzit sa asalteze librariile pentru ca acolo se vinde o carte la moda sau celebra”, zice Berlinski si, tot el, ceva mai departe: “Avem numeroase universitati iin Chisinau, sute de profesori, deja de 20 de ani, care toate impreuna constituie o uriasa instalatie de tras la indigou diplome de absolvire, de produs in serie oameni fara profesie, dezumanizati si, ca sa vezi, nici un ministru al educatiei nu a vazut si nu a auzit de aceasta problema”. Altfel, ii mai prezinta azi Moldova Suverana pe comunisti pe post de victime. Victime pentru ca, afirma ziarul, “nu au cui sa predea puterea!”. Afirmatia in cauza e prezentata drept o “realitate indiscutabila”, iar opozitia sau, mai exact, liderii ei, ca fiind atat de lasi, incat, citez din nou, ”s-au si dezis de actiunile in ziua de 7 aprilie, care aveau drept scop acapararea puterii de stat prin violenta, desi le-au coordonat din umbra”, afirma din nou, fara drept de apel, Moldova Suverana.

Si inca, mai preia Moldova Suverana un articol din presa de la Bucuresti, in care Ion Cristoiu contesta decizia guvernului roman de a simplifica procedura de acordare a cetateniei pentru moldoveni. Mircea i-a adus lui Traian Basescu voturile moldovenilor, titreaza Moldova Suverana.
XS
SM
MD
LG