Linkuri accesibilitate

Presa la început de săptămînă


„Timpul” la Chișinău și din presa internațională

La Chişinău azi apare doar Timpul, care scrie între altele despre felul în care a fost marcată la Chişinău Ziua Europei. Autorul, Ion Surdu, spune că anul acesta, ziua de 9 mai a contrastat şi mai evident diferenţa dintre opţiunile care vor măcina populaţia din R. Moldova. În acelaşi Chişinău, la aceleaşi ore, se desfăşurau două evenimente cu actori şi spirit diferit - la Memorial, mii de persoane, alături de liderii comunişti, depuneau flori la monumentele ostaşilor sovietici şi purtau pancarte cu „Naşa Rodina - SSSR”, iar în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” mii de persoane au cântat şi au aplaudat „Oda Bucuriei” în cadrul Zilelor Europei.

La rubrica bună dimineaţa, Constantin Cheianu constată o situaţie absurdă zicînd că se comite o confuzie atunci când se opinează că PCRM reprezintă stânga politică în R. Moldova. De fapt, el aparţine dreptei clasice. De ce? Aflaţi dacă citiţi timpul. Iar directorul de la Timpul, Constantin Tănase se întreabă în editorialul său cîte paşapoarte are Vladimir Socor.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG