Linkuri accesibilitate

Muzeul comunismului doar pe hîrtie (Adevărul.md)


„Moscova este împotriva alegerii pentru a cincea oară a lui Smirnov în funcţia de lider al Transnistriei” (Komsomolskaia Pravda).


În ziarul Timpul puteţi citi un interviu cu ofiţerul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Dumitru Stoica, împuşcat acum două săptămâni în cap, în timpul reţinerii unui tânăr bănuit de contrabandă. Ofiţerul relatează modul în care a decurs operaţiunea, care contrazice, cum era de aşteptat, versiunea lansată de cel care a deschis focul asupra lui.

Tot în ziarul Timpul, editorialistul Constantin Tănase scrie că: „de când a devenit limpede că actuala guvernare devine tot mai roşie, au prins curaj cei care se tem ca de moarte ca Republica Moldova să nu piardă neutralitatea, să nu intre în NATO, să nu adere la UE şi să nu se unească cu România”.

În cotidianul Adevărul găsiţi un articol despre situaţia bolnavilor de epilepsie din Republica Moldova, trimişi forţat la psihiatrie în loc să fie internaţi la neurologie. Mai mulţi specialişti explică în paginile ziarului că este vorba de o practică moştenită din perioada sovietică.

Muzeul comunismului doar pe hârtie” este titlul unui alt articol din Adevărul. Autoarea, Valentina Basiul, scrie că de peste 10 luni, în Republica Moldova există oficial o instituţie culturală dedicată victimelor regimului comunist, în realitate însă proiectul lansat în iulie 2010 a rămas doar pe hârtie, fiind lipsit de finanţare.

Ziarul Economist scrie că investiţiile în terenuri sunt cele mai sigure în timp. Pe de altă parte moldovenii nu se avântă să cumpere pământ, din cauza profitului scăzut din activităţile agricole precum şi condiţiile de creditare anevoioase pentru cei care vor să dezvolte o afacere în agricultură. Terenurile agricole ocupă cam 75 % din suprafaţa totală a Republicii Moldova.

Komsomolskaia Pravda
titrează: „Moscova este împotriva alegerii pentru a cincea oară a lui Smirnov în funcţia de lider al Transnistriei”. Într-un articol preluat din ziarul rusesc „Kommersant”, se arată că lui Igor Smirnov care, în decembrie, intenţionează să-şi înainteze pentru a cincea oară consecutiv candidatura la funcţia de preşedinte i s-a spus că e nevoie de o rotaţie a cadrelor. Asta înseamnă că Moscova este împotriva realegerii lui pentru al cincilea mandat”.
XS
SM
MD
LG