Linkuri accesibilitate

Chişinău-Bucureşti: nevoia unui parteneriat strategic


Emil Boc şi Marian Lupu
Emil Boc şi Marian Lupu

Marian Lupu: „Moldova aşteaptă cu nerăbdare investiţiile româneşti, oferind, în egală măsură, avantaje pentru partenerii din Est şi din Vest"


În cea de a doua zi a vizitei oficiale întreprinse la Bucureşti, Marian Lupu a declarat: „Moldova şi-a propus o apropiere şi o intrare în normalitate a relaţiilor moldo-române. Nici o relaţie politică nu poate fi durabilă, dacă demnitarii nu creează condiţii normale pentru o bună cooperare economică, comercială, investiţională”, a mai spus preşedintele interimar, speakerul Parlamentului.

Chişinău-Bucureşti: nevoia unui parteneriat strategic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:53 0:00
Link direct


Marian Lupu a vorbit şi despre nevoia consolidării şi dezvoltării „relaţiilor privilegiate” şi a unui „parteneriat strategic” între Chişinău şi Bucureşti.

În cadrul întrevederii avute cu premierul român Emil Boc, Marian Lupu nu a ezitat încă o dată să lanseze invitaţia pentru investitorii români să vină în Republica Moldova, astăzi bucurându-se de mai multe oportunităţi şi de un pragmatism real.

Marian Lupu şi Emil Boc, întâlnirea delegaţiilor oficiale
Ponderea investiţiilor româneşti în Republica Moldova astăzi constituie ceva mai puţin de 8 la sută. Iată de ce, spune Marian Lupu, „Moldova este deschisă, flexibilă şi aşteaptă cu nerăbdare investiţiile româneşti în Republica Moldova”.

Emil Boc a confirmat şi el, - ca şi preşedintele României Traian Băsescu, - sprijinul României pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru adâncirea relaţiilor economice bilaterale. Bucureştiul şi Chişinăul vor continua să colaboreze pentru realizarea unor proiecte comune, între care cel mai important rămâne a fi totuşi sprijinul pentru integrarea Republicii Moldova în UE, dar printre alte priorităţi rămâne a fi sectorul energetic şi mai ales elaborarea unor proiecte de interconectare a reţelelor energetice şi de transport de gaze.

Cei doi interlocutori Emil Boc şi Marian Lupu au vorbit şi despre nevoie convocării unei şedinţe comune a celor două guverne de la Chişinău şi Bucureşti, eveniment ce ar putea avea loc în toamna acestui an. Cele două guverne ar putea soluţiona mai uşor probleme care apar în domeniul cooperării economice bilaterale.

Marian Lupu şi Emil Boc
Marian Lupu, în această vizită oficială de două zile în România este însoţit şi de o delegaţie din care fac parte oameni de afaceri, iată de ce a avut loc şi o întrevedere la Camera de comerţ şi industrie din România, unde au fost prezenţi peste o sută de persoane care reprezintă mediul de afaceri român. Referindu-se la repere strategice, Marian Lupu a spus că la nivel de parlament, guvern şi preşedinţie, Moldova poate avansa pe calea liberalizării economiei, astfel încât să nu fie puse piedici în calea investiţiilor străine atât din Vest, cât şi din Est. Moldova, aşa cum spune Marian Lupu, oferă avantaje pentru partenerii din ambele direcţii: şi din Occident şi de la Răsărit.
Previous Next

XS
SM
MD
LG