Linkuri accesibilitate

Presa de marți


Existenţa sau inexistenţa “Votului de aur” necesar pentru alegerea de mîine al preşedintelui R. Moldova preocupă azi mai multe publicaţii. “Alegerea preşedintelui a devenit mai importantă decît zborul pe Marte, scrie Timpul de dimineaţă, pentru că oamenii în loc de salut se întreabă din priviri: „Cine crezi că va trăda?” Mergem la cumetrii sau la zile de naştere, dar nu uităm de cifra zilei.Votul de aur ar putea costa 5 mln. de euro! semnează în Timpul, Tatiana Corai.

Jurnal de Chişinău spulberă bănuiala că şi-ar putea vinde votul deputatul AMN, Veaceslav Platon, revenit de curînd la Chişinău, după o lipsă de circa patru luni, pe care mass-media comuniste din RM îl prezintă ca pe un afacerist dubios, implicat în cazuri răsunătoare de corupţie. Într-un interviu din Timpul, Platon declară că nu ar fi primit de la comunişti vreo propunere să le furnizeze votul de aur, adica cel de-al 61lea vot necesar pentru a alege şeful statului.

De ce comuniştii au optat pentru candidatura neurologului Stanislav Groppa la funcţia de şef al statului? vă las să aflaţi din Jurnal de Chişinău. Aceeaşi publicaţie titrează „Nu există argumente contra alegerilor anticipate”. Mai pe şleau vorbind, nu există raţionamente logice în măsură să justifice o eventuală resemnare sau capotare a celor trei partide liberale, scrie Jurnal, iar Moldova Suverană publică apelul unui grup de alegători din Făleşti “către Troica din opoziţie” căreia îi cere să renunţe la ideea alegerilor repetate manifestînd îngăduinţă şi înţelepciune.

Despre România, Moldova Suverană pomeneşte în două articole intitulate: Dorin Chirtoacă, copilul de suflet a lui Băsescu şi preşedintele Băsescu atacă la baionetă această ţară, dar şi UE, iar editorialistul de la Jurnal de Chişinău, Nicolae Negru comentează cum Băsescu răspunde Rusiei şi declară război…RSSM.

Din Moldova Suverană, aflaţi cum preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin a împărţit luni distincţii de stat pentru merite deosebite şi patriotism. Cît priveşte soarta celor cinci persoane, rămase în arest după protestele din 7 aprilie, printre care milionarul Gabriel Stati şi exconsilierul lui VladimirVoronin, Sergiu Mocanu, aflaţi din Jurnal de Chişinău, care titrează că toţi aceşti arestaţi sunt cercetaţi într-un singur dosar - uzurparea puterii de stat şi organizarea unor dezordini în masă, iar din Timpul de dimineaţă aflaţi despre ţăraniii din Coşerniţa, raionul Floreşti, care au scandat pe uliţe „Libertate!”cerînd primarului lor comunist să rezolve problemele satului. Cum s-a terminat povestea, vă las să aflaţi din Timpul.
XS
SM
MD
LG