Linkuri accesibilitate

Presa de miercuri


despre misiunea istorică a opoziției

“De ce ar trebui Opoziţia să salveze de la dispariţie politică o gaşcă de bolşevici?” se întreabă Arcadie Gherasim în Timpul. Şi tot el constată că “Opoziţia are o dublă misiune istorică - să reabiliteze Declaraţia de Independenţă şi să trimită la cimitirul istoriei ultimul regim comunist din Europa.” Iar Constantin Tănase scrie că problema nu e în „trădare”; deficienţele se conţin „genetic” în Constituţie, singura soluţie fiind modificarea acesteia, ca şeful statului să fie ales de întreg poporul. Tot în Timpul, ziarista Valentina Baciu deconspiră “deputaţii comunişti care şi-au folosit funcţia pentru a obţine titluri ştiinţifice.”

De cealaltă parte, Moldova Suverană continuă să acuze România, care ar dori “să kosovizeze Moldova.” Cum? aflaţi din Moldova Suverană, unde, de altfel e publicată integral şi Declaraţia de ieri a Guvernului în adresa statului român. Nu scapă Moldova Suverană din vedere şi Opoziţia din Parlament, care ar avea potrivit publicaţiei, planuri mai grandioase decît simple alegeri anticipate.

Despre relaţiile tensionate moldo-române, după ce Traian Băsescu a declarat că nu va semna Tratatul de frontieră, scrie azi şi ediţia moldovenească a săptămînalului Argumentî i Faktî. Din care, de altfel, mai puteţi afla dacă Opoziţia va da sau nu “votul de aur” unei doamne?

Mai găsiţi în Moldova Suverană o analiză despre remitenţe, care “sunt prea mici pentru veniturile populaţiei ca să aducă sărăcie”, în timp ECO spune cît de adînc poate fi declinul economic din Moldova. În pofida declaraţiilor oficiale optimiste, făcute mai ales în perioada pre-electorală, ţara noastră nu va fi la adăpost, constată ECO.

Iar pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă, aceeaşi publicaţie titrează Piaţa imobiliară primară continuă să piardă din preţuri. Cît de mult e afectată Moldova de criza ce bîntuie prin Europa? Răspunsul la această întrebare îl aflaţi din interviul cu ministrul economiei în exerciţiu Igor Dodon, din Argumentî i Faktî.

Despre cel mai faimos festivalul de film de la Cannes relatează Timpul, care mai spune că ieri la Chişinău a fost petrecut în ultimul drum scriitorul Alexei Marinat, fost deportat în Gulag pentru jurnalul “Eu şi lumea” în care a scris adevărul despre război şi foamete.
XS
SM
MD
LG