Linkuri accesibilitate

Încercările fanaticilor "normalităţii de dreapta" de a submina Parada Gay


, 2008
, 2008
Organizatii de extrema dreapta si asa numitii militanti pentru normalitate au primit aprobari pentru organizarea unor contramanifestatii chiar inainte de Parada Gay, care va avea loc miine dupa amiaza la Bucuresti. Astazi Asociatia pentru Cultura Alfa si miine Noua Dreapta, o organizatie cu tenta fascistoida, vor marsalui pentru ceea ce membrii lor numesc normalitate.

Incercarea lor de a submina parada homosexualilor este un exercitiu cu repetitie care are loc in fiecare an. In 2006 si 2007 homosexualii au fost atacati cu pietre si oua de reprezentatnii Noii Drepte, iar fortele de ordine au fost nevoite sa foloseasca impotriva lor gaze lacrimogene. Aproape 100 dintre contramanifestantii extremisti au fost retinuti de politie.

Din cauza violentelor anterioare, anul trecut doar 150 de de homosexuali s-au strins la sarbatoarea lor anuala de la Bucuresti si nici anul acesta organizatorii nu sint foarte optimisti. In schimb 700 de jandarmi si politisti se pregatesc sa-i apere pe cei care vin la Gay Fest de intoleranta. 60 la suta dintre romani percep homosexualitatea ca pe un lucru rau, in vreme ce 30 la suta considera ca relatiile homosexuale ar trebui sanctionate. 10 la suta dintre romani merg chiar cu intoleranta la limita spunind ca minoritatile homosexuale ar trebui incarcerate. Pina in 2001 homosexualitatea era trecuta in Codul penal romanesc pe acelasi plan cu violul si doar insistentele Uniunii Europene au dus la schimbarea lucrurilor. Cu toate acestea un sondaj facut anul trecut de Gallup scotea la iveala ca peste 80 la suta dintre romani sustin ca s-ar simti deranjati daca ar afla ca cineva din familie ar fi homosexual si aproape 60 la suta spun ca nu vor sa aiba colegi de munca homosexuali.

Romanii raman deocamdata conservatori si intoleranti, iar progresul este incetinit de opiniile elitelor, la rindul lor neingaduitoare. Calatoriile si munca in occident ii vor schimba probabil pe romani, dar ritmul este extrem de lent.
XS
SM
MD
LG