Linkuri accesibilitate

Timpul: „Moscova ar trebui sa inteleaga ca Moldova nu se rezuma la Voronin”


Presa între conturile electorale și cele Investprivatbank

Timpul scrie ca Guvernul a decis sa cumpere Investprivatbank pentru a evita protestele in timpul campaniei electorale. In acelasi timp, deponentii Bancii raman in continuare dezorienati si disperati, constata ziarul, care-l citeaza si pe unul din membrii grupului de lichidare, Andrei Belciev.

Sfaturi clientilor Investprivatbank care vor sa-si recupereze banii le ofera azi si saptamanalul Argumenti I Fakti, in editia sa moldoveneasca.

Despre cazul Investprivatbank vorbeste intr-un interviu mai amplu, care apare azi in ECOnomist, si fostul ministru al Economiei Valeriu Lazar. Acesta e tentat sa creada ca, sau Bancii Nationale nu i s-a permis sa salveze aceasta banca, sau a fost o intelegere cu cineva, adica se gasise deja un cumparator. Cum tema interviului, am spus-o, e mult mai larga, Valeriu Lazar mai afirma ca e convins fostul ministru al Economiei, inscris astazi pe lista electorala a unuia din partidele din opozitie.

Alegerile anticipate din Moldova devin din ce in ce mai interesante nu doar pentru presa de la Chisinau, ci si pentru cea a vecinilor.

Iar drept exemplu si presa ruseasca, si cea ucraineana, si cea romaneasca, citeaza azi un articol aparut in Moldavskie Vedomosti, in care proaspatul vicepremier, liderul PPCD Iurie Rosca apare ca succesor al lui Vladimir Voronin la functia de presedinte al Republicii Moldova. Lucrul acesta l-ar fi afirmat Rosca insusi la sfarsitul saptamanii trecute, la o intalnire cu alegatorii sai la Donduseni, unde a spus ca Voronin i-ar fi oferit postul de vicepremier pentru a ameliora relatiile cu Romania, iar pe cel de presedinte – pentru ar fi unicul politician independent din Moldova. Totodata, referindu-se la violentele din 7 aprilie, Rosca sustine ca acestea au fost organizate de fostul presedinte Petru Lucinschi, sub tutela Rusiei si a Romaniei. Ocazie cu care Gardianul de la Bucuresti, bunaoara, se intreaba: „si tu Brutus?”. Pe cand presa rusa constata ca, in pofida unor asemenea afirmatii, Moscova continua sa sustina Guvernul de la Chisinau.

Cu referinta de altfel de creditul de jumatate de miliard de dolari promis de premierul rus Vladimir Putin Chisinaului, Timpul il citeaza Vlad Filat, care atentineaza Kremlinul: „Moscova ar trebui sa inteleaga ca Moldova nu se rezuma la Voronin”. Si, in alt context, ziarul bate alarma asupra aparitei unor atacatori cu masti. Ieri ei l-au agresat pe fiul lui Vitalie Nagacevschi.
XS
SM
MD
LG