Linkuri accesibilitate

Evadări din Partidul Comuniştilor


Silvia Pîrgaru și Veaceslav Bistrițchi
Silvia Pîrgaru și Veaceslav Bistrițchi

Sociologi, campioane de karate și alții

Doi activisti dintr-o organizatie teritoriala a PCRM au anuntat in conferinta de presa tinuta astazi la Chisinau ca abandoneaza partidul de guvernamint pentru ca liderul in care aveau cea mai mare incredere, Marian Lupu, de a carui promovare s-au ocupat in campania parlamentara din aprilie, a plecat la democrati. Prin urmare cei doi fosti comunisti simt nevoia sa adere si ei la PDM.

Un sociolog si o campioana la karate, care se numesc Veaceslav Bistritchi si respectiv Silvia Pirgaru, aceasta este pierderea de efectiv pe care a suportat-o astazi partidul de guvernamint al comunistilor, mai exact organizatia teritoriala din orasul Singera. Cei doi activisti au declarat ca reprezinta starea de spirit a unui grup mult mai numeros, care evita insa aparitia publica. Ce anume i-a nemultumit dupa doia ani de apartenenta la partidul majoritar?

Veaceslav Bistritchi: „Eu cu colegii mei ne-am incadrat la maximum in procesul electoral din primavara anului acesta. Eram ferm convins in ceea ce facem deoarece stiam ca imi aduc aportu pentru cauza comuna finalul careia era alegerea domnului Lupu in functia de presedinte al tarii. Ne-a fost foarte greu deoarece apartenenta politica a singerenilor este departe de ideile comunistilor. Chiar as spune diametral opusa. Dar echipa a lucrat zi si noapte si pentru prima data, din anul 1992, in Singera a cistigat Partidul comunistilor. Si a cistigat destul de bine, cu un procent bun”.

Sociologul Veaceslav Bistritchi si luptatoarea de karate Silvia Pirgaru au recunoscut ca au ajuns in partidul comunistilor – in urma cu doi ani, indemnati de aceleasi simpatii pentru politicianul Marian Lupu si mai putin din convingeri. Ambii au spus ca nu s-au pricopsit cu favoruri, privilegii sau beneficii materiale, prin urmare nu au de ce sa se teama de persecutari pentru gestul la care au recurs. In acelasi timp potrivit lui Bistritchi, cineva ar fi incercat sa-i determine sa mai mediteze inainte de a-si anunta decizia. Cind l-am intrebat cum a comentat sotia sa plecarea, el a spus ca ea a ramas la comunisti si nu vede nicio problema in asta.

Fireste ca am cautat sa aflu care este reactia fruntasilor PCRM. Victor Stepaniuc, care era la o intilnire electorala, a lasat sa se inteleaga ca e un caz minor ce nu merita atentia. Si la staff-ul electoral al comunistilor mi s-a spus ca nu exista niciun fel de comentarii oficiale. Cel putin deocamdata. In schimb partidul recipient s-a aratat multumit. „Cine respinge o asemnea oferta in campanie electorala?”, m-a intrebat retoric Dumitru Diacov.
XS
SM
MD
LG