Linkuri accesibilitate

Timpul: Unde-i lovitura de stat?


Revista presei de joi

Dupa ce ieri Gabriel Stati a fost eliberat din arestul la domiciliu, Timpul scrie ca probele domunistilor in cazul evenimentelor din 7 aprilie cad. “Unde-i lovitura de stat”, se intreaba ziarul, constatand ca acest caz, ca si cel al garzii de corp a lui Stati, Aurel Marinescu, dezvaluie elecvent gaurile sistemului judecatoresc din Moldova.

Analizand rezultatele raportului de monitorizare facut pubic ieri de Centrul Independent de Jurnalism, acelasi Timpul afirma ca PCRM a declansat un razboi informational, prin intermediul institutiilor de presa pe care le controleaza si mai anunta ca PLDM va sesiza Procuratura si va ataca in instanta aceste institutii de presa, care “truncheaza informatiile, instagand la vrajba si dezbinare nationala”. Mai puteti, de asemenea, afla cum rezolva comunistii problema locurilor de munca. Platindu-i cu 1000-1500 de lei pe cei care oamenii care le fac campanie electorala prin satele Moldovei, motiv pentru care respectivii agitatori se arata foarte multumiti.

Iar Tatiana Corai semneaza un editorial, un manifest de fapt adresat alegatorilor opozitiei, pe care-i indeamna sa reconfirme optiunea lor din 5 aprilie. “Noi suntem opozitia”, e titlul acestui editorial.

Komsomolsokaia Pravda
il citeaza, pe site-ul sau, pe seful de campanie al comunistilor, Mark Tkaciuk, care spune, in stilul caracteristic ca “Principala calitate a opozitiei este vaicareala”. Acest citat e si titlul articolului in care Komsomolskaia Pravda prezinta un rezumat al comnferintei on-line pe care a sustinut-o Tkaciuk.

Totodata, Ziarul de Garda publica azi o retrospectiva a circumstantelor in care au murit patru tineri, dupa evenimentele din 7 aprilie, iar concluzia este una singura: versiunea sinuciderii, sustinuta de politie in toate cele patru cazuri, convine numai politiei, pentru a scapa de pedeapsa cuvenita pentru moartea acestor tineri. A mai incercat Ziarul de Garda sa investigheze azi cauzele din care aerodromul Marculesti a ramas “zona interzisa” chiar si dupa ce, prin lege, a devenit un asa-zis Aeroport Liber International si va mai propune ziarul un interviu despre regimul de vize, intre parinti si copii, cu Antonita Fonari, directorul asociatiei “Tineri si liberi”, casatorita cu un cetatean roman.
XS
SM
MD
LG