Linkuri accesibilitate

Timpul: Moldova e în pericol, iar pericolul se cheamă Voronin


Pana la data alegerilor a mai ramas foarte putin timp, iar electorala aprope ca nu mai lasa loc pentru nimic altceva. Asa ca …

Modova Suverana
isi indreapta eforturile propagandistice catre minoritati. Relateaza de la intalnirea lui Vladimir Voronin cu reprezentantii unor organizatii etnoculturale sub titlul “PCRM este partidul cu cea mai mare reprezentanta a minoritatilor etnice din Republica Moldova” si publica Apelul adresat de aceste organizatii alegatorilor.

Din Komsomolskaia Pravda v Moldove puteti de altfel afla ca, anume in cadrul acestei intalniri, Voronin a promis: “nu voi trada limba moldoveneasca!” In stilu-i caracteristic, Voronin a declarat ca politicienii care numesc moldoveneasca romana, citez iarasi, scuipa nu doar pe Constitutie, ci si pe propriii lor parinti. “Mamele lor n-au vorbit in limba romana. Parintii nostri au vorbit numai moldoveneste”, sustine cu aplomb liderul comunistilor. Care, pe de alta parte, afirma ca partidul sau n-ar vrea sa castige alegerile prin frauda ca sa obtina o pozitie domninanta in viitorul Parlament. “Noi nu vrem un monoparlament. Moldova are nevoie de o opozitie sanatoasa, patriotica. Am vrea ca acest Parlament sa fie unul al patriotilor, ca sa polemizam pe probleme tactice, nu strategice”, le-a mai spus Voronin, citat de Komsomolskaia Pravda, reprezentantilor minosritatilor etnice.

Ce asteapta alegatorii de la alegerile din 29 iulie?, e intrebarea pe care o formuleaza un alt supliment local, de la Chisinau, al unui ziar rusesc, Argumenti I Fakti. Ca alegerile sa aiba loc, sa fie validate adica, raspunde saptamanalul cu pricina, si ca deputatii de toate culorile politice sa gaseasca solutii de compromis problemelor.

De partea celalta, Timpul noteaza ca “Voronin si Greceanii nu sunt compatibili cu functia de deputat”. Constatarea apartine Initiativei civice “Pentru un Parlament curat”, care a nominalizat ieri 38 de candidati care nu corespund criteriilor de integritate morala. Un alt candidat, pe lista AMN, Leonid Bujor, va propune azi 7 raspunsuri la o singura intrebare: cine, de la 1991 încoace, se opune consolidării statalităţii Republicii Moldova? Concluzia sa e ca „Moldova e in pericol, iar pericolul se cheama Voronin”. Si a mai gasit Timpul „Zece motive pentru a nu-l crede pe Lupu”.

Marian Lupu, care declara intr-un interviu ce apare azi in Evenimentul Zilei de la Bucuresti: „Comunistii isi devoreaza partenerii, ca femela de paianjen”.

Pe cand Vremea Novostei de la Moscova scrie azi despre „Prietenia in vrac”, asa cum califica acest ziar rusesc decizia Moscovei de a ridica toate restrictiile la importul de vinuri moldovenesti.
XS
SM
MD
LG