Linkuri accesibilitate

Timpul: comuniștii rătăciți în minciună...


Comentariile presei, atatea cate sunt, se axeaza pe declaratia potrivit nimeni n-ar fi invinuit vreodata Romania ca stat de organizarea violentelor de la Chisinau.

Astfel, Sorina Stefarta remarca in Timpul ca, la început Puterea a acuzat România de organizarea evenimentelor din 7 aprilie. Acuzele au curs până ieri. Ieri a apărut procurorul Valeriu Gurbulea şi a anunţat senin că „nimeni niciodată n-a acuzat România de implicare”… Oare cum pot trăi atât de… rătăciţi în minciună?, se intreaba retoric aporoape Sorina Stefarta.

Despre declaratiile lui Gurbulea, Moldova Suverana tace malc, de parca nu s-ar fi intamplat nimic.

Presa de la Bucuresti constata insa ca afirmatiile lui Gurbulea infirma acuzatiile lansate la adresa Romaniei anume si a institutiilor ei oficiale de Vladimir Voronin. „Voronin contrazis de magistrati”, e titlul, de exemplu, din Ziua, care aminteste ca presedintele moldovean a declarat in repetate randuri ca detine dovezi ale implicarii Romaniei, aceasta fiind facuta in principal prin consultarea politica a celor trei partide de opozitie de catre Ambasada Romaniei la Chisinau. De asemenea, nu uita jurnalistii de la Ziua ca si presa din Romania a fost tinta atacurilor lui Voronin, care a acuzat-o de „sustinere informationala activa”.

Iar concluzia agentiilor de presa ruse, cum ar fi agentia REGNUM sa zicem, e ca „Moldova renunta la acuzatiile la adresa Romaniei” privind organizarea unei tentative de lovitura de stat.

La capitolul editoriale, Moldova Suverana combate tocmai interesul deosebit al presedintelui roman, Traian Basescu pentru situatia din Republica Moldova. „KGB-izarea Palatului Cotroceni”, se intituleaza articolul in care ziarul acuza jurnalistii moldoveni care au fost invitati recent la Bucuresti ca s-ar fi dus acolo „cu mana intansa”, dupa bani

Pe cand, directorul de la Timpul, Constantin Tanase isi aduce aminte de sloganul electoral, din campania pentru primaria municipiului Chisinau, al candidatului comunistilor, Veaceslav Iordan – „el are ceva in plus” – si trateaza drept „halucinante” declaratiile in facute de premierul Zinaia Greceanii in sprijinul lui Iordan, implicat intr-un nou scandal sexual. Aceştia sunt ei, scrie Tanase. „Asta e moralitatea patrioţilor şi stataliştilor lui Voronin: bani, sex şi carieră. Şi toate acestea cu voturile moldovenilor!”, constata directorul de la Timpul.
XS
SM
MD
LG