Linkuri accesibilitate

Timpul: „Nu vă dați cu comuniștii”


Presa (scrisa) de azi, atata cate este, este plina de mesaje anticomuniste. Adica, Timpul, pentru ca e singura gazeta de la Chisinau care apare azi, semnaleaza mai intai “incorectitudini in listele electorale”. Dupa care mai afirma ca premierul Zinaida Greceanii a fost “prinsa cu mata in sac”. Adica folosind masinile de serviciu si paza de stat in deplasarile sale electorale. Mai e si apelul celor trei partide – PL, PLDM si AMN – adresat alegatorilor, combinat cu indemnul naistului Vasile Iovu – “Nu va dati cu comunistii”! Iovu le promite, de altfel, celor care vor asculta de vrerea lui, ca le va canta impacat dupa 29 iulie cea mai frumoasa doina la nai.

Despre “opozitie si factorul romanesc” scrie azi in editorialul sau directorul de la Timpul, Constantin Tanase. Frica de a nu fi acuzată de „unionism”, constat el, a determinat Opoziţia să evite subiecte considerate „sensibile” ale relaţiilor moldo-române, inclusiv cel mai nevinovat, ce se referă la deschiderea a două consulate în R. Moldova, propusă de România. Si – cum fiecare are dreptul sa decida singur – Timpul va mai ofera azi doua interviuri: unul in care care liderul Miscarii Alianta Moldova Noastra, Anatol Petrencu, sustine ca (Marian) Lupu nu este credibil, pentru ca “a supt prea mult de la tata lui Voronin”, si altul acordat Revistei 22, de la Bucuresti, in care insusi Marian Lupu declara ca “reformarea PCRM este imposibila”. Ultimul, ce-i drept, achitat ca sa apara in Timpul din fondul electoral al Partidului Democrat.

La Bucuresti, anticipand scrutinul 29 iulie, Jurnalul National titreaza “Se apropie alegerile din cea mai saraca tara din Europa”. “Comunistii pregatesc o noua frauda la Chisinau”, sunt de parere jurnalistii Ziua. Cotidianul face o paralela intre cazul Monica Ridzi, demisionata recent sub acuzatia de a fi deturnat fonduri de la Ministerul roman al Tineretului si prim-ministrul moldovean, Zinaida Greceanii, care, scrie Cotidianul, “si-a facut campanie pe spezele statului”. Romania Libera constata ca “regimul de vize a injumatatit tranzitul prin vamile de la Prut”. Iar Evenimentul Zilei publica un interviu cu Dorin Chirtoaca, care crede ca “Romania poate sprijni Moldova din Uniunea Europeana”.

Si, la final – nu doar din presa romaneasca, ci si din cea rusa – gasiti azi in Vremea Novostey de la Moscova un interviu cu Vladimir Voronin, in care seful in exercitiu al statului vrea sa ne asigure ca “Rusia nu cere Moldovei nici un pret politic pentru sustinerea sa”, inclusiv si pentru creditul pe care l-a promis Moldovei de altfel.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG