Linkuri accesibilitate

Aşteptînd marea victorie


Este prima oară cînd o echipă moldovenească va juca în grupele unei competiţii europene!

Au mai existat, fireşte, victorii în istoria sportului moldovenesc. Au obţinut medalii la campionatele mondiale şi europene halterofilii, biatloniştii şi şahiştii moldoveni. Dar totodată a existat mereu frustrarea că în fotbal, acest sport-rege iubit de milioane de oameni, nu realizăm nimic. Mereu a existat suferinţa mocnită că fotbaliştii noştri sînt ciuca bătăilor. Unde mai pui că nici o victorie sportivă nu se compară cu victora fotbalistică.

Ei bine, sîntem în premieră în pragul unei mari performanţe. Într-un mod cu totul incredibil, echipa de fotbal Sheriff Tiraspol a reuşit să elimine, în ultimele secunde ale meciului, Slavia Praga şi luptă acum cu grecii de la Olympiacos pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. Şi chiar dacă pierde în faţa grecilor galonaţi, Sheriff va juca în grupele Europa League. Aşa sau altfel, este prima oară cînd o echipă moldovenească va juca în grupele unei competiţii europene!

Ţara aşteaptă însă marea victorie, eliminarea grecilor şi calificarea Sheriff-ului în Liga Campionilor. Ţara s-a ghemuit şi aşteaptă cu strîngere de inimă meciurile decisive. Şi nu atît milioanele de euro oferite pentru calificare contează, cît mîndria de a fi, după o lungă decepţie, într-o companie selectă, de a sta la “masa bogaţilor”, de a fi “în rînd cu lumea”, de a reuşi într-un sport rege. Acum, în sfîrşit, ar putea să ne descopere şi pe noi aceşti europeni blazaţi şi prosperi, care mereu ridică din sprîncene atunci cînd aud de echipele noastre de fotbal. Acum să cunoască Barcelona şi Arsenal-ul cine e Sheriff-ul de pe malul Nistrului! Ţara aşteaptă cu înfrigurare mult dorita victorie!

Iar euforia victoriei va eclipsa toate nereuşitele noastre, va eclipsa şi sărăcia endemică, şi criza economică, şi haosul politic. Şi nici faptul că baza Sheriff-ului se află într-un Tiraspol ce se vrea independent de Chişinău nu va mai conta. Va fi victoria noastră comună! Victoria care ne va uni pe toţi!
XS
SM
MD
LG