Linkuri accesibilitate

Presa cu îndemnuri pro și contra fisurării betonului electoral


Inceputul scolii e abia saptamana viitoare si pana atunci mai avem cate ceva de sarbatorit …

Editia moloveneasca a a saptamanalului Argumenti i Fakti constata ca degraba e Ziua Republicii, dar a sarbatoare in capitala nici nu miroase. Pare mult mai importanta “asezarea” lucrurilor in Legislativ, iar simplii cetateni, crede Argumenti i Fakti, se arata mult mai interesati sa afle deznodamantul, decat insisi deputatii. Moldova s-a inglodat intr-o criza politica, iar criza mondiala se plimba ca la ea acasa, scrie ziarul, cautand raspuns la intrebarea daca totul e chiar atat de rau si Moldova risca sa intr-adevar sa intre in incapacitate de plata.

In acelasi timp, editia principala, cea de la Moscoa a acestui saptamanal, remarca nu fara sarcasm: “Voronin pleaca, Lucasenco se odihneste”. Asta vrand sa insemne ca, in timp ce Voronin discuta cu Medvedev probleme importante, la Soci primea bai de soare si presedintele belarus, Alexandr Lucasenco, care il mai asteapta inca pe Medvedev, tot acolo, sa se intoarca din Mongolia.

Revenind insa la realitatile moldovenesti, Moldova Suverana reia azi refrenul de ieri – cel cu Marian Lupu, care trebuie sa-si dea seamă unde va ajunge daca nu va fi oprit de Dumitru Diacov. Iar lui Diacov, la randu-i, i se sugereaza sa-l readuca cat mai repede pe Lupu pe drumul cel bun, alaturi de comunisti adica. La toate astea, Moldova suverana mai adauga azi inca o portie consistenta de spionomanie, acuzand lumea libera ca nu ne lasa pe noi, moldovenii sa fim liberi si trandindu-i in aceeasi oala pe toti – americani, romani si fosta opozitie de la Chisinau si ONG-urile moldovenesti.

Din Timpul aflati ca a fost pichetat ieri de comsomolisti, care au venit sa-si “apere tancurile”. E vorba de acele tancuri, vestigii ale epocii sovietice, pe care jurnalistii de la Timpul cauta sa le trimita la fier vechi. Dar cat priveste coalitia, ziarul nu inceteaza, pe de o parte, sa caute fisuri in “betonul” Aliantei pentru Integrare Europeana, fiindu-i parca frica ca nu cumva Diacov sa raspunda indemnurilor ce-i sunt adresate prin intermediul Moldovei Suverane de comunisti, asta insa in timp ce Arcadie Gherasim ne indeamna “Sa fim calmi”. Nu e niciun pericol, scrie el in comentariul sau de azi, în viitoarele două luni nici pentru parlament, nici pentru guvern, căci pe parcursul acestei perioade alegerea şefului statului nu este o chestiune de stringentă necesitate.

La final, doar doua titluri din presa rusa si cea romaneasca: “Comunistii dau teapa Aliantei”, titreaza Ziua de la Bucuresti, iar Vremea Novostei de la Moscova prevesteste “Alegeri fara de sfarsit in Moldova”.
XS
SM
MD
LG