Linkuri accesibilitate

Unimedia: Realitatea TV la Chișinău


În lipsa ziarelor de la Chişinău, vom trece în revistă informaţiile şi comentariile de ultimă oră apărute pe unele blog-uri şi portal-uri de ştiri.
Economia moldovenească va ieşi greu din criză şi va atinge în 5 ani o rată de creştere a Produsului Intern brut cu 5.0%, o rată sub media pe ţările CSI, informează portalul Unimedia, făcând trimitere la un recent raport al FMI.

Șeful RealitateaTV, Sorin Ovidiu Vântu, s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute la Chișinău pentru a pregăti lansarea televiziunii în Moldova, informează acelaşi portal Unimedia. Portalul citează din declarațiile anterioare ale lui Vântu, potrivit căruia, RealitateaTV se va promova în Moldova sub denumirea unui post moldovenesc, fără a preciza însă mai multe detalii.

În comentariul său de astăzi, apărut pe portalul AVA.md, analistul politic Vitalii Andrievschi le sugerează liderilor AIE să renunţe la promovarea rudelor şi apropiaţilor în structurile de stat. Potrivit analistului, monoplul deţinut de ex-preşedintele Voronin în toate domeniile, inclusiv în politica de cadre, a şi determinat electoratul să sancţioneze PCRM la ultimele alegeri parlamentare.

Şansele deblocării situaţiei politice din R. Moldova vor spori, dacă primul tur pentru alegerea şefului statului va avea loc înaintea summit-ului CSI de la Chişinău, scrie pe blogul său, comentatorul Denis Cenuşă. În opinia sa, orice sprijin promis din exterior emană presiune asupra PCRM şi facilitează indirect depistarea voturilor comuniste pentru candidatura lui Marian Lupu. Cenuşă nu exclude totuşi că, Rusia ar putea influenţa PCRM să boicoteze alegerea şefului statului, pentru că ar putea fi nemulţumită de încercarea acutalei guvernări de la Chişinău de a resuscita modul de reglementare a conflictului transnistrean.

Nezavisimaia Gazeta pune la îndoială prefigurarea unor relaţii prieteneşti între Rusia şi R. Moldova în urma summit-ului CSI care va începe joi la Chişinău. Mărul discordiei, potrivit publicaţiei, s-ar fi copt deja la Bruxelles, unde premierul moldovean a anunţat despre necesitatea înlocuirii misiunii ruse de pacificatori în regiunea transnistreană cu una internaţională. Dispoziţia bună pentru desfăşurarea summit-ului CSI ar putea fi dată peste cap şi de anunţatele proteste anti-ruseşti la Chişinău, adaugă Nezavisimaia Gazeta.
XS
SM
MD
LG