Linkuri accesibilitate

Noapte albă la Paris


Sankt-Petersburgul nu este unicul oraș unde sunt nopți albe. La Paris în 2002, Christophe Girard, primarul adjunct responsabil de cultură, propune primarului Parisului, Bertrand Delanoe, de a crea un parcurs artistic nocturn pentru a putea descoperi arta contemporană pe timp de o noapte întreagă. Obiectivele acestei manifestații fixate au fost: de a face artă accesibilă pentru toți, a pune în valoare spațiile urbane prin creațiile moderne etc. Deci avem o noapte albă consacrată în întregime artei contemporane.

Aproape 1,5 milioane de vizitatori au hoinărit pe străzile Parisului pentru a descoperi operele de artă de o nouă generație. Sărbătoarea se concentrează cel mai des în 3 cartiere: Cartierul Latin, Marais și Buttes-Chaumont.

În acest an, care este consacrat astronomiei, Observatorul din Paris a lansat un enorm fascicul de culoare verde de laser în direcția castelului Montmartre, pentru a marca astfel meridianul orașului. Catedrala Notre-Dame a fost ornată cu neon fluorescent, Saint-Eustache a devenit un ecran de unui aeroport. În jurul insulei Saint-Louis, imenși ochi de femei fotografiate captau atenția trecătorilor. Pe piața Stalingrad, a fost realizat un teren de fotbal, dar care era eșit din comun, prin faptul că era foarte accidentat prin dâmburile de pământ , care a fost conceput de un artist din Costa-Rica.

Dacă prin această perioadă sunteți în călătorie pe la Paris nu ezitați și sacrificați o noapte de somn pentru a descoperi noi miracole ale artei contemporane.
XS
SM
MD
LG