Linkuri accesibilitate

Strasbourg: delegaţie comunistă se plînge de desfiinţarea MAPL


Republica Moldova este reprezentată la Congresul Puterilor Locale al Consiliului Europei doar de primari şi preşedinţi de raioane comunişti

Zilele acestea are loc la Strasbourg Congresul Puterilor Locale si Regionale al Consiliului Europei. Din partea Moldovei participa o delegatie exclusiv comunista formata din primari si presedinti sau vicepresedinti de raioane membri ai acestei formatiuni politice. Desi din delegatia moldoveana ar fi trebuit sa faca parte si doi primari apartinand noilor forte politice la aflate putere acestia lipsesc, se pare, din motive personale fiind inlocuiti de supleanti comunisti.

Intr-una din pauze am stat de vorba cu Grigore Policinschi, presedintele raionului Dubasari si Elena Stahii, primar al localitatii Drepcauti, comuna Briceni despre cum se percepe in adancimea statelor si comunelor moldovene schimbarea de garnitura politica de la centru. Preocuparile majore din teritoriu pot fi rezumate in doua cuvinte: ingrijorare si speranta. Ingrijorare pentru desfiintarea Ministerului Administratiei Publice Locale si speranta continuarii proiectelor existente.

Exista insa si lideri locali care nu au ochi pentru proiectele actualei majoritati de la Chisinau ale Aliantei pentru Integrare Europeana ci asteapta organizarea unor noi alegeri. Este cazul lui Demian Caraseni, vicepresedintele Adunarii populare din Gagauzia unde, spune el, 77% din alegatori au votat pentru partidul comunistilor. Oamenii din regiunea noastra sunt preocupati cu privire la schimbarile care se vor produce si majoritatea asteapta noile alegeri. Speram ca adevarul va iesi la iveala, ne-a declarat Demian Caraseni.

Potrivit unor informatii de ultima ora un grup de reprezentanti ai Moldovei la Congresul Puterilor Locale ar fi depus o scrisoare la secretariatul Congresului prin care ar informa organizatia paneuropeana ca autoritatile de la Chisinau au desfiintat Ministerul Administratiei Publice contrar recomandarilor Consiliului Europei.
Previous Next

XS
SM
MD
LG