Linkuri accesibilitate

Timpul: Pedepsiți trebuie să fie și cei care au dat ordine nu numai executanții


Moldova - Newsstand in Chisinau, 2009
Moldova Suverană scrie despre nemulţumirile PCRM care critică ministerul tineretului şi sportului, pentru că ar fi stopat programe iniţiate de fosta guvernare cum ar fi: sustinerea tinerilor absolventi, programul national de abilitare economica a tinerilor sau cel de acordare a spatiului locativ tinerilor specialisti. Tot Moldova Suverană constată că ineficienţa combaterii în Moldova a traficului de fiinţe umane, e legată de complicitatea unor reprezentanţi ai organelor de drept cu înşişi traficanţii.

“Guvernul Filat sacrifică ramura de producere a zahărului”, sună titlul unui articol din Moldova Suverană, în care executivul e criticat pentru faptul că e gata să accepte în schimbul asistenţei financiare, condiţia Fondului Monetar Internaţional de a micşora volumul de producere a zahărului.

Ziarul economic ECO scrie că o posibilă majorare a salariului minim este puţin probabilă în actualele condiţii economice şi ţinând cont că Guvernul este în negocieri cu FMI, care insistă pe reducerea cheltuielilor bugetare. R. Moldova, va primi şi în continuare curent de la Centrala de la Cuciurgan, scrie ECO, făcând trimitere la o afirmaţie a vicepremierului Valeriu Lazăr, ministru al Economiei. Publicaţia aminteşte că R. Moldova este asigurată, în prezent, cu 70% din necesarul de energie electrică de la Cuciurgan, după ce la sfârşitul anului trecut, autorităţile de la Chişinău au renunţat la livrările de curent din Ucraina. Preţul energiei electrice a variat dubios în primele 9 luni ale acestui an, notează ECO, apreciind netransparentă activitatea ANRE.

În Timpul, Constantin Tănase se întreabă, mai mult retoric, dacă printre poliţiştii cărora procuratura le-a deschis dosare penale pentru aplicarea torturii în aprilie, figurează şi persoane care au dat ordine. Dacă vor fi pedepsiţi numai executanţii, constată Tănase, înseamnă că schimbarea promisă de Alianţa pentru Integrare Europeană se amână.

Timpul informează că prima şedinţă a Comisiei de anchetă pentru elucidarea cauzelor şi consecinţelor evenimentelor de după 5 aprilie 2009 nu a dat nici un rezultat. Timpul anunţă că membrii comisiei au amânat şedinţa pentru săptămâna viitoare, pentru a stabili modalitatea în care vor fi anchetate evenimentele din aprilie. Tot Timpul anunţă că ieri, Curtea Constituţională a dat câştig de cauză pentru AIE referitor la asigurarea interimatului de şef al statului de către Mihai Ghimpu.
XS
SM
MD
LG