Linkuri accesibilitate

Rusia este interesată în stabilitatea R. Moldova


În ”Jurnal de Chişinău”, Petru Bogatu explică de ce s-a aflat liderul comunist Vladimir Voronin la sfârşitul săptămânii la Moscova. Sigur, nu pentru a fi convins să voteze candidatul AIE la funcţia de preşedinte al R. Moldova, crede Bogatu. Editorialistul consideră în acelaşi timp, că vizita lui Marian Lupu la Moscova a avut loc cu concursul occidentului.

“Moscova este cea mai interesată de stabilitatea politică din R. Moldova”, scrie într-un editorial din “Jurnal de Chişinău”, Nicolae Negru. Autorul observă o simetrie în eforturile Rusiei de ieri îndreptate spre a-l menţine pe Voronin la putere şi cele de azi - în a-l îndepărta.

“Un Lupu intre Moscova si Bruxelles”, sună titlul unui articol din” Moldova Suverană”, care vorbeşte despre recenta vizită efectuată de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu la Moscova. Federaţia Rusă este interesată de stabilizarea situaţiei politice din R. Moldova, scrie “Moldova Suverană”, despre motivul pentru care candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de şef al statului a fost invitat să discute cu reprezentanţii partidului rus de guvernământ.

Moldova Suverană” constată efectele negative care ar urma să se producă asupra economiei naţionale în urma condiţiilor impuse de Fondul Monetar Internaţional pentru finanţarea R. Moldova. Guvernul, remarcă publicaţia, va trebui să îngheţe salariile, să anuleze compensaţiile şi să scumpească serviciile comunale.

“Numarul bolnavilor de gripa pandemica este in crestere!”, trage alarma „Moldova Suverană”, inserând un interviu cu viceministrul Sanatatii, Oleg Lozan, care asigură că institutiile din ţară dispun de medicamente şi echipamentul de care este nevoie.

Continuă tema, ziarul “Timpul”, care scrie că prim-ministrul Vlad Filat a cerut tuturor instituţiilor statului să desfăşoare urgent măsuri de profilaxie şi să fie organizată o amplă campanie de informare privind măsurile de protecţie împotriva virusului gripal A(H1N1). Oleg Beneş, directorul Centrului naţional ştiinţifico-practic de medicină preventivă, a declarat pentru “Timpul” că Moldova are în stocuri medicamente pentru circa 10 mii de pacienţi.


XS
SM
MD
LG