Linkuri accesibilitate

Viorel Chetraru - noul director al CCCEC


Premierul Vlad Filat

Noul titular promite ca centrul să redevină un organ de ocrotire a normelor de drept

Guvernul Filat a făcut schimbări de personal din rândul miniştrilor adjuncţi, dar şi al şefilor unor instituţii centrale, dintre care, unele influente.

Guvernul l-a destituit din funcţia de director al Centrului pentru Combaterea Corupţiei şi Crimelor Economice, pe Sergiu Burduja, desemnat de către fostul guvern comunist în toamna anului trecut. În locul lui Burduja a fost numit Viorel Chetraru, care a promis că se va ghida de priorităţile guvernului, pentru a crea un mediu favorabil pentru activităţile antreprenoriale şi economice: „Prioritar consider că activitatea care va fi desfăşurată în continuare de către CCCEC, trebuie să fie desfăşurată într-un cadru absolut legal, pentru a exclude transformarea acestei instituţii dintr-un organ de ocrotire a normelor de drept într-un mecanism de represiune aflat în slujba intereselor de tip criminal sau mafiot.”

Tot azi, Guvernul l-a eliberat din funcţie pe ministru-adjunct al afacerilor externe şi integrării europene, Valeriu Ostalep, precum şi pe omologii săi de la Ministerul Construcţiilor şi Ministerul Protecţiei Sociale. Au fost numiţi în schimb patru noi miniştri-adjuncţi, Natalia Gherman fiind reconfirmată în funcţia de ministru-adjunct de externe.

De asemenea, Guvernul a rechemat şase ambasadori, printre aceştia - Sergiu Stati, ambasador în Turcia şi Valentin Mejinschi, ambasador în Polonia, ambii numiţi recent în funcţii de fostul guvern comunist.

Pe aceeași temă

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG