Linkuri accesibilitate

Lumină în cazul Vlad Cubreacov


Jurnal de Chișinău: un interviu cu un martor cheie.

După mai bine de şapte ani de tăcere, Dinu Jitraş, şoferul care l-a dus acasă pe Vlad Cubreacov în seara în care politicianul a dispărut, a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate ziarului Jurnal de Chişinău, mărturisind tot ce ţine minte despre acel caz. Bărbatul a decis să rupă tăcerea după ce a citit în numărul de vinerea trecută a Jurnalului de Chişinău declaraţia procurorului general Valeriu Zubco potrivit căreia dosarul Cubreacov a fost redeschis, dar martorul-cheie, şoferul Dinu Jitraş, este de negăsit.

În ziarul Timpul Pavel Păduraru conclude în articolul „Curtea, cu pufuşor pe botişor?” că Curtea de Conturi tăinuieşte prejudiciile aduse statului de către agenţii economici mari, în special, de cei apropiaţi fostei guvernări. Tot în paginile ziarului Timpul Angelina Olaru ne propune un interviu cu istoricul Sergiu Musteaţă, care este de părere că în R. Moldova au fost comise o serie de greşeli, care au facilitat revenirea comuniştilor la putere. Cea mai importantă, spune Musteaţă, este legalizarea partidului comunist, după ce acesta fusese declarat în afara legii.

Moldova Suverană ne oferă un interviu cu analistul economic independent Visarion Cesuiev despre Planul anticriză al Guvernului. După părerea expertului, Moldova intră din nou într-o perioadă de grea cumpănă. Soluţiile care se regăsesc în Planul relansare economică sunt calificate de expert drept ireale şi nechibzuite.
Tot în Moldova Suverană Aneta Voitun în articolul O persoana informata este mai greu traficata ne oferă o informaţie amplă despre situaţia din Republica Moldova la capitolul trafic de fiinţe umane. Oamenii devin victime ale ale traficului, scrie autoarea, pentru că nu sunt suficient de informaţi.

Referindu-mă la alegerile prezidenţiale din România care vor avea loc duminică, 22 noiembrie, observ că în general în presa de la Chişinău nu sunt materiale analitice decât în favoarea actualului preşedinte Traian Băsescu, care potrivit jurnaliştilor, ar fi preferatul locuitorilor Republicii Moldova care deţin cetăţenie română.
XS
SM
MD
LG