Linkuri accesibilitate

Moldovenii cetățeni români în număr record la secțiile de votare


Ceva s-a întâmplat la Chişinău titreză ziarul Timpul cu referire la alegerile prezidenţiale din România. Ziarista Angelina Olaru i-a întrebat pe moldovenii care deţin cetăţenia României şi care au mers ieri la votare, ce aşteptări au de la aceste alegeri. Cei mai mulţi îşi doresc apropiere de România şi Integrare europeană.
Tot în ziarul Timpul, Constantin Tănase observă presa de la Chişinău, cu mici excepţii, a încercat să rămână echidistantă şi imparţială în campania electorală pentru alegerile preşedintelui României.

La acelaşi subiect portalul Știrea Zilei scrie că la scrutinul de ieri s-au prezentat un număr record de cetăţeni români din R. Moldova. Cei mai mulţi, aproape 5 mii de oameni, au votat la cele 4 secţii deschise la Chişinău, iar cei mai puţini, la Giurgiuleşti – peste o sută de alegători.

“Este posibil ca numele presedintelui Romaniei sa fie decis de basarabeni” titrează cotidianul de la Bucureşti Gardianul. Majoritatea dintre alegătorii din Republica Moldova, scriu ziariştii români, sunt pro-Băsescu. El este singurul candidat care a acordat o atenţie specială românilor de peste Prut. A fost perceput şi ca iniţiator al legii pentru redobândirea cetăţeniei şi al acordului de mic trafic de frontieră. Ambele documente au fost promulgate înaintea alegerilor, observă ziariştii.

Presa de la Moscova comentează pe un ton optimist viitoarea relaţie moldo-rusă după întâlnirea premierilor Putin şi Filat la Ialta, un optimism ce-i drept mai puţin afişat în cazul problemei transnistrene.
XS
SM
MD
LG