Linkuri accesibilitate

7.12.99 - București: Client al unei regii profitoare


Horia Roman Patapievici
Horia Roman Patapievici

„Obiectivitatea mea este a celui care este condamnat să fie clientul unui furnizor de servicii ineficient, incapabil, nesimţit și profitor cu japca.

7 decembrie 1999

Extras din emisiunea „Actualitatea românească” (Moderator: Radu Calin Cristea. Comentariu H. R. Patapievici).

Client al unei regii profitoare
. Comentariu pe marginea grevei feroviarilor.

Comentariul lui Horia Roman Patapievici despre greva ceferiştilor şi problema SNCFR. Un rechizitoriu fără milă, scris de cineva obligat să călătorească cu trenul.

„Obiectivitatea mea (când scriu despre serviciile SNCRF) este a celui care este condamnat să fie clientul unui furnizor de servicii ineficient, incapabil, nesimţit și profitor cu japca. Tot ce a fost mai rău în spiritul societăţii comuniste s-a refugiat şi consolidat în comportamentul şi mentalitatea belferilor acestor regii autonome. Din toate aceste motive, am fost cu totul mulţumit de soluţia Băsescu la greva declanşată ieri: dacă sindicatele vor bani de salarii în plus, să plătească mai întâi diferenţa de preţ pentru biletul de avion al călătorilor cărora salariaţii SNCFR refuză să le presteze serviciul pentru care au fost plătiţi. (...) Problema celor de la CFR nu este că au salarii prea mici, ci că au salarii astronomice faţă de cât ştiu, pot sau vor să facă. Ei nu furnizează servicii populaţiei. Ei exploatează cu neruşinare, pe spinarea populaţiei, privilegiile care decurg din monopolizarea unui tip de serviciu, cel al transportului feroviar”.
XS
SM
MD
LG