Linkuri accesibilitate

Timpul: La coadă pentru dreptul de vot


Desigur tema alegerilor se regăseşte astăzi în majoritatea titlurilor din ziare, fie că este vorba de alegerile de ieri a preşedintelui României, sau alegerile de azi a preşedintelui Republicii Moldova. La coadă pentru dreptul la vot, este titlul unui reportaj din Timpul despre cum au votat cetăţenii români din Moldova la secţiile de votare deschise la Chişinău. Tot în Timpul, Constantin Tănase publică un editorial la tema alegerii de astăzi preşedintelui preşedintelui ţării. Electoratul, scrie Tănase - fie cel comunist, fie cel liberal-democratic - în mod obiectiv, are nevoie de o bună guvernare, de rezolvarea problemelor sociale, dar nu de noi alegeri parlamentare.

Alegeri prezidentiale romane cu scandal in Republica Moldova, anunţă portalul Ştirea Zilei cu referire la acuzele susţinătorilor social-democraţilor nemulţumiţi că Partidul Liberal a oferit 2 microbuze pentru a transporta alegători din Chişinău în Orhei şi Anenii Noi. Vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă a declarat că nu este vorba de tursim electoral, ci doar au fost ajutaţi oamenii să stea la coadă.

Presa de peste Prut, între care ziarele Cotidianul, Evenimentul Zilei sau portalul de ştiri HotNews anunţă că peste 90 la sută dintre alegătorii români din Republica Moldova au votat pentru Traian Băsescu. România Liberă, de exemplu, scrie că românii din diasporă au votat într-o proporţie mai mare ieri, decât în primul tur, din 22 noiembrie. Cei mai entuziaşti au părut a fi cei din Republica Moldova.

“Intriga în jurul alegerilor preşedintelui în Republica Moldova”, este titlul unei ştiri a Agenţia de ştiri RIA Novosti. Tabloul alegeriii preşedintelui nu mai este atât de clar ca în 10 noiembrie, când toţi deputaţii PCRM anunţaseră că vor părăsi sala de şedinţe. Astăzi, scrie RIA Novosti, printre deputaţii comunişti sunt şi dintre cei care nu sunt de acord cu poziţia lui Vladimir Voronin de a boicota din nou alegerile.
XS
SM
MD
LG