Linkuri accesibilitate

Jurnal de Chișinău: Grație comuniștilor încă un an pierdut


Încă un an pierdut! este titlul articolului Marianei Raţă în JURNAL DE CHIŞINĂU despre cât i-ar costa pe moldoveni noi alegeri anticipate. Ziarista a ajuns la concluzia că în plină criză economică R. Moldova va trebui să cheltuie cel puţin 19 de milioane de lei pentru anticipate. Editorialistul Nicolae Negru scrie în JURNAL DE CHIŞINĂU că începând cu data de 7 decembrie, în R. Moldova s-a dat startul campaniei electorale cu toate consecinţele ce decurg de aici. Rezultatele acesteia, crede Nicolae Negru, vor depinde în cea mai mare măsură de unitatea Alianţei pentru Integrarea Europeană.

În TIMPUL, Constantin Tănase este de părere că dacă administraţia statului nu va fi completată cu cadre noi, tinere, reformatoare, actuala guvernarea are şanse puţine să se impună. Oamenii, crede Tănase, aşteaptă să fie onorate promisiunile electorale vizavi de tragerea la răspundere a celor care în timpul fostului regim au admis abuzuri şi ilegalităţi.

În MOLDOVA SUVERANĂ puteţi citi un interviu cu Valentin Guznac, presedinte al comisiei parlamentare pentru administratie publica, mediu si dezvoltare regionala. Guznac este de părere că lichidarea Ministerului Administratiei Publice Locale, pe care l-a condus în trecut, trebuie privita ca un pas negindit, neargumentat.

Moldova este în aşteptarea unui referendum şi a noi alegeri anticipate, anunţă cotidianul de limbă rusă Komsomolskaia Pravda, iar în alt articol se întreabă dacă nu cumva monopolul din interiorul PCRM se clatină. Comuniştii cheamă din nou poporul la urne, scrie Evenimentul Zilei, cotidian de peste Prut, iar România Liberă că Mihai Ghimpu va dizolva Parlamentul si va declansa alegeri anticipate. Portalul de limbă rusă NewsINFO anunţă că deputaţii comunişti prin refuzul de a alege preşedintele ţării, şi-au dat votul de fapt pentru un nou haos politic.
XS
SM
MD
LG