Linkuri accesibilitate

Băltoaca eternă, un deznodămînt neaşteptat


Iulian Ciocan

Duminică, adică peste două zile, ţeava era deja cîrpită iar băltoaca eternă dispăruse.

Am vorbit vineri, stimaţi ascultători, despre o băltoacă eternă de la Botanica, o băltoacă dintre o frizerie şi Colegiul de Transporturi, care luni şi ani de zile a complicat viaţa oamenilor din acel cartier. Undeva sub asfalt se fisurase o ţeavă şi băltoaca aceea devenise veşnică, nu se usca verile şi nu îngheţa iernile. Mai mult, apa din băltoacă se prelingea pînă în curţile blocurilor alăturate şi oamenii trebuiau să meargă mereu prin apă şi glod. Unul Dumnezeu ştie cîţi metri cubi de apă s-au dus pe apa sîmbetei!

Ei bine, în aceeaşi zi de vineri s-a întîmplat un mic miracol. O reprezentantă a Societăţii “Apă-Canal” mi-a telefonat la Europa Liberă, mi-a spus că tableta mea a fost ascultată, m-a rugat să precizez unde se află băltoaca eternă şi mi-a promis că lucrătorii SA Apă-Canal vor merge la faţa locului. Am zis “un miracol” pentru că nu mi-am imaginat că tableta mea despre băltoacă va fi băgată în seamă. Nu e prima oară cînd detectez probleme cronice ale capitalei, dar niciodată pînă deunăzi nu am avut o reacţie a instituţiilor responsabile. Cea a reprezentanţilor SA Apă-Canal e o premieră şi le mulţumesc pentru receptivitate. Dar miracolul nu se termină aici. Duminică, adică peste două zile, ţeava era deja cîrpită iar băltoaca eternă dispăruse.

Cu adevărat, cînd se vrea, se poate! E şi o dovadă a faptului că trebuie să vorbim despre problemele noastre, dacă vrem să le soluţionăm. Mă bucur şi eu că - în calitatea mea de ziarist - am contribuit la înlăturarea unei probleme. E o mică victorie a tuturor. E un semn că lucrurile pot reintra în albia normalităţii.

E adevărat că nici să ne îmbătăm cu apă rece nu e cazul deocamdată. Povestea băltoacei eterne ridică în continuare semne de întrebare. Cum de nu s-a putut învinge ani de zile o simplă băltoacă? Cum de au răbdat oamenii atîta timp acest disconfort? Am impresia că normalitatea se va instaura atunci cînd asemenea probleme vor fi soluţionate fără aportul posturilor de radio.
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG