Linkuri accesibilitate

"Să se ducă de la putere. Ei deamu-s destrămaţi"


Ce cred moldovenii de rînd despre starea partidului comuniştilor"

“Da, dar nici nu vreau să aud de dînşii… Nu-s serioşi. M-am săturat. Cine-o fi, numai nu ei. ”

“Nu mă ocup cu aşa ceva. Sînt departe de politică…”

“Nouă ne trebuie un viitor mai bun, să trăim mai bine. Nu ştiu, nu am cuvinte, nu am cuvinte, nu ştim că nu ştim…”

“Eu vă spun sincer că, oricine ar fi la conducere, noi tineretul nu am avut ajutor de la nimeni. Noi singuri cum ne chinuim aşa facem. Prin ţări străine umblăm, lăsăm copiii acasă, locuri de muncă nu mai avem. Iaca vedeţi cum îngheţăm aici pentru un leu. Au trecut opt ani de zile şi noi nu am avut nici un post. Nimeni nu a venit să spună, măi, iaca îţi dau un loc de muncă la o uzină, la un zavod. ”

“Nu ştiu, nu am cînd pentru aşa informaţie…”

“Aşa partid nu poate să se destrame aşa de uşor. Este un partid foarte puternic şi mare, aşa că…”

“Să-şi ieie rîndeaua comuniştii şi să se ducă. Le ajunge cît o fost!”

“Nu o să se destrame niciodată! Pentru că eu tot sînt comunist!”

“Ei deamu-s destrămaţi. Şî trebu să se ducă de la putere. Numaidecît. Lăsaţi lumea sî fie liberă. Ne înnăduşim deamu în Moldova asta!”

“Asta ar fi o fericire pentru popoarele planetei. Fiindcă asta este o ciumă. Ea trebuie nu numai să dispară, ea trebuie trasă la judecată! Socot că acum e momentrul şi asta e o legitate obiectivă. Se începe de la doi trei, apoi se destramă…”

“Nu vreau să se destrame. Cu comuniştii a fost mai bine!”

“Eu cred că ar fi normal dacă s-ar destrăma. Ce-am auzit din gura domnului Lupu cred că e posibil. Şi dacă s-ar destrăma, poate şi ţara asta ar mai intra oleacă în Europa. Şi ar fi mai bine, eu aşa socot”.

“Îi posibil şi e foarte bine că părăseşte partidul. Şi o să fie altă viaţă. Comuniştii mi-au ridicat buneii în Siberia, acolo le putrezesc oasele. Eu cred că o să se destrame. Se duc cei mai deştepţi oameni, înseamnă că şi-au dat seama că comunismul e pe sfîrşite”.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG