Linkuri accesibilitate

Vladimir Beșleagă în Timpul: "Boris Focșa nu știe ce are de făcut"


Nezavisemaia Gazeta titrează: „Moldova a luat-o pe drumul Georgiei”

Începem cu publicaţia Timpul. Pe prima pagină găsiţi detalii despre incidentul creştino-semit de ieri din centrul Chişinăului. În acelaşi ziar, noul ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase raspunde la intrebarile cititorilor. Citind, aflaţi dacă militarii vor mai primi locuinţe şi ce trebuie să faceţi dacă aveţi dosare în instanţă, amânate de mai mulţi ani.

În alt articol aflaţi despre atmosfera de la primul congres al oamenilor de cultură. Ziarul îl citează pe scriitorul Vladimir Beşleagă care consideră că ministrul culturii, Boris Focşa nu ştie ce are de facut, şi pe preşedintele intermar Mihai Ghimpu, care a îndemnat oamenii de afaceri să sprijine financiar cultura din Republica Moldova.

Ziarul Cotidianul din România scrie că relatiile tot mai aproapiate dintre Bucureşti şi Chişinău ar putea să frâneze procesul dezvoltării relaţiilor moldo-ucrainene.

Gardianul publică o scurtă biografie a lui Eugen Tomac, secretar de stat pentru relatiile cu românii de pretutindeni din România. Totodată mai scrie că Traian Băsescu datorează majoritatea voturilor venite din Republica Moldova anume lui Eugen Tomac.

Publicaţia Rusă Nezavisimaia Gazeta titrează că „Moldova a luat-o pe drumul Georgiei”. Autorul articolului consideră că Moldova şi Georgia au ales să meargă spre vest din dragoste pentru Statele Unite ale Americii şi din ură pentru Rusia, iar preţul pe care Moldova l-ar putea plăti pentru această mişcare este regiunea Transnistreană.
XS
SM
MD
LG